Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Εθνικός φορέας για τα ιδιωτικά χρέη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τη συγκρότηση ανώτατου κυβερνητικού οργάνου εποπτείας και αντιμετώπισης του ιδιωτικού χρέους, προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο νόμου για την μερική άρση της αναστολής των πλειστηριασμών που κατατίθεται αύριο στη Βουλή, «κλείνοντας» μ΄αυτόν τον τρόπο και με μονομερή κυβερνητική παρέμβαση, ένα πολύμηνο θρίλερ σχετικά την προστασία της πρώτης κατοικίας των οικονομικά αδυνάμων.

Το σχέδιο νόμου, στο οποίο θα περιλαμβάνεται ενδεχομένως και η παράταση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, θα εισαχθεί την Παρασκευή στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ώστε το Σάββατο να ψηφισθεί στην ολομέλειά της.

Η κυβέρνηση, επιχειρώντας να παρέμβει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση του κρίσιμου θέματος της υπερχρέωσης, αποφάσισε να εισαγάγει στην εν λόγω τροπολογία την πρόβλεψη για τη δημιουργία ενός εθνικού φορέα που θα φέρει τον τίτλο Εθνικό Συμβούλιο Αντιμετώπισης Ιδιωτικού Χρέους.

Στο συμβούλιο αυτό που θα έχει ως αντικείμενο την παρακολούθηση του ιδιωτικού χρέους και ειδικότερα των στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων, θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης και Εργασίας.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.