Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικο «γαλακτόδεντρο» για τα παιδιά του Βόλου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα κουτιά θα διατεθούν για τις ανάγκες του Δημοτικού Παντοπωλείου.

Με μια πρωτότυπη δράση ο Δήμος Βόλου επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει τους συμπολίτες και κυρίως τα παιδιά σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τις πιο αδύναμες οικονομικά οικογένειες της πόλης. Λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, το ερχόμενο Σάββατο 21 του μήνα, θα επιχειρηθεί να στηθεί στο κέντρο της πόλης το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο «γαλακτόδεντρο», ένα δέντρο δηλαδή που θα αποτελείται από κουτιά γάλακτος τα οποία θα διατεθούν για τις ανάγκες του Δημοτικού Παντοπωλείου.

Όπως αναφέρει το magnesianews.gr, πρόκειται για μια πρωτοβουλία η οποία εντάσσεται στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων πολιτισμού και αλληλεγγύης που διοργανώνει φέτος τα Χριστούγεννα ο Δήμος Βόλου υπό τον συμβολικό τίτλο «Ο Βόλος γιορτά-ΖΕΙ». Η συγκεκριμένη δράση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο από τις 10 το πρωί έως τις 6 το βράδυ, στην πλατεία Αγίου Νικολάου, με πρωταγωνιστές τους μαθητές σχολείων του Βόλου οι οποίοι θα προσφέρουν κουτιά γάλακτος εβαπορέ και θα τα τοποθετήσουν το ένα πάνω στο άλλο, έτσι ώστε να στηθεί ένα μεγάλο «γαλακτόδεντρο». Σημειώνεται ότι ήδη έχουν ενημερωθεί με σχετική επιστολή οι διευθυντές των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου, οι εκπαιδευτικοί και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, προκειμένου όσα σχολεία ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στην εκδήλωση.

Προτρέποντας την εκπαιδευτική κοινότητα να στηρίξει την πρωτοβουλία αυτή του Δήμου Βόλου, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Απόστολος Παντσάς αναφέρει συγκεκριμένα στην επιστολή του ότι «σε μια περίοδο που πολλές οικογένειες και παιδιά αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, το γάλα είναι ό,τι πολυτιμότερο μπορούμε να συλλέξουμε για να έχουν αυτά τα Χριστούγεννα όλα τα παιδιά της περιοχής μας, τουλάχιστον ένα ποτήρι ζεστό γάλα. Είναι μια μικρή, αλλά ταυτόχρονα σημαντική χειρονομία αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης, για να διατηρήσουμε ζωντανό το πνεύμα των Χριστουγέννων σε μια περίοδο που η χώρα μας βιώνει ανθρωπιστική κρίση και όλοι νιώθουμε την ανάγκη να κάνουμε κάτι ΜΑΖΙ».

Τα κουτιά γάλακτος που θα συγκεντρωθούν, θα διανεμηθούν μέσω το Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου σε όσους πραγματικά έχουν ανάγκη, έπειτα από αξιολόγηση που θα γίνει από την υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Βόλου. Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιάζονται στο χώρο θεατρικά δρώμενα, μουσικές και άλλες εκδηλώσεις, από εναλλασσόμενα σχήματα της περιοχής, ακόμη και σχολείων της πόλης που επιθυμούν να συμμετέχουν στο καλλιτεχνικό μέρος της δράσης.

Η εκδήλωση θα κορυφωθεί με το άναμμα του «γαλακτόδεντρου», μόλις νυχτώσει. Ο κ. Παντσάς απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους Βολιώτες να αγκαλιάσουν τη συμβολική αυτή πράξη, «βάζοντας το δικό τους λιθαράκι στο τείχος που προσπαθεί να “χτίσει” ο Δήμος Βόλου για την ανάσχεση της φτώχειας και της ανέχειας».

«Το σύνθημα, λοιπόν, αυτά τα Χριστούγεννα μπορεί να είναι μόνον ένα: Ραντεβού στην πλατεία Αγίου Νικολάου, το ερχόμενο Σάββατο, για να χτίσουμε όλοι μαζί, υπό τους ήχους χορωδιών και οργάνων, το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο «γαλακτόδεντρο» αλληλεγγύης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παντσάς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.