Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την εντατικοποίηση των ελέγχων σε σφαγεία και κρεοπωλεία, ενόψει της εορταστικής περιόδου, ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο αναπληρωτής υπουργός, Μάξιμος Χαρακόπουλος, προκειμένου να αποτραπούν φαινόμενα του παρελθόντος, όπως δυσανάγνωστες σημάνσεις και ρύποι στα σφάγια.

«Ενόψει της αυξημένης ζήτησης τροφίμων ζωικής προέλευσης λόγω των εορτών, εντείνουμε τους ελέγχους, προκειμένου να διατηρηθεί το υψηλό επίπεδο υγιεινής και ασφάλειας» δήλωσε ο κ. Χαρακόπουλος, προσθέτοντας πως βασικός στόχος είναι η προσφορά ασφαλών και ποιοτικών τροφίμων στον καταναλωτή.

Ήδη, η αρμόδια Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής απέστειλε επιστολή στις Διευθύνσεις Κτηνιατρικής των Περιφερειών και τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων, προκειμένου να τηρούνται πιστά οι διατάξεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που διέπουν τη διαδικασία σφαγής. Όπως, για παράδειγμα, να αναγράφεται η χώρα προέλευσης, ο κωδικός αριθμός του σφαγείου, αλλά και ο αριθμός των σφάγιων να μην υπερβαίνει τη δυναμικότητα του σφαγείου.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.