Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Πρόγραμμα εκπαίδευσης προνοσοκομειακής φροντίδας στο Λιμενικό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σκοπός η έγκαιρη αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών.

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Προνοσοκομειακής Φροντίδας, συνολικής διάρκειας πέντε ωρών, στο οποίο συμμετείχαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκε στο Υπολιμεναρχείο Πάτμου, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) και τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Πάτμου κ. Νικήτα Τσαμπαλάκη.

Το πρόγραμμα έγινε από εξειδικευμένους εκπαιδευτές - διασώστες του ΕΚΑΒ, με θεματολογία που αφορούσε τόσο το ευρύτερο φάσμα των συνηθέστερων επειγόντων περιστατικών στη καθημερινή πράξη όσο και την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή - Α.Ε.Α).

Επίσης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έγιναν διαλέξεις και πρακτικές ασκήσεις σε πρόπλασμα (κούκλα) της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) με σκοπό τα στελέχη του υπολιμεναρχείου Πάτμου και του πληρώματος του πλωτού περιπολικού της οικίας Λιμενικής Αρχής, να βιώσουν μια εμπειρία προσομοίωσης αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών καθώς και να εκπαιδευτούν στο χειρισμό του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ).

Η παρακολούθηση και ενεργή συμμετοχή των Στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ της Λιμενικής Αρχής Πάτμου, θα πιστοποιηθεί με σχετική βεβαίωση χορηγούμενη από το ΕΚΑΒ για τον κάθε συμμετέχοντα αντίστοιχα.

Επιπροσθέτως, επρόκειτο να χορηγηθεί ως δωρεά στο υπολιμεναρχείο Πάτμου ένας αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής, προκειμένου αντιμετωπιστούν έγκαιρα οιαδήποτε έκτακτα επείγοντα περιστατικά εντός Λιμένα Σκάλας Πάτμου, στα οποία εμπλέκονται άτομα που χρήζουν άμεσης Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης.

Η Λιμενική Αρχή Πάτμου εξέφρασε τις ευχαριστίες της στο προσωπικό του ΕΚΑΒ για την ευγενική αυτή προσφορά του και σχεδιάζει στο προσεχές χρονικό διάστημα, να υλοποιηθεί και μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα προνοσοκομειακής φροντίδας, με επιπρόσθετες θεματολογικές ενότητες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.