Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Αντιδρούν οι έμποροι στο αίτημα των ξενοδόχων για τις Κυριακές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Να αποφασίσουν, συνυπολογίζοντας την αντοχή του ελληνικού εμπορίου και τη δυνατότητα των καταναλωτών», προέτρεψε τους αντιπεριφερειάρχες ο πρόεδρος του Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης, με δήλωσή του σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, «είναι αδύνατον να ζητάμε από τους ξενοδόχους να λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία τους σε παραθαλάσσιες περιοχές και θερινούς προορισμούς 12 μήνες το χρόνο, παρά το γεγονός ότι η θάλασσα είναι στις προτιμήσεις του Έλληνα επισκέπτη και ξένου τουρίστα, ακόμα και το χειμώνα. Όλοι γνωρίζουμε ότι τα ξενοδοχεία στα νησιά μας και τα τουριστικά καλοκαιρινά θέρετρα δεν λειτουργούν το χειμώνα και προσπαθούμε να καταλάβουμε, γιατί οι ξενοδόχοι θέλουν όλα τα εμπορικά καταστήματα ανοικτά ως "κράχτη" όλες τις Κυριακές του χρόνου. Όλοι προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε τα προϊόντα City Break και εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως σε όλες τις σύγχρονες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά, αφού πρώτα δημιουργήσουμε αυτά τα προϊόντα στοχευμένα, ανοίγοντας πρώτα τα ξενοδοχεία και όχι με πειραματικές γενικολογίες. Ο τουρισμός υποδέχεται τον επισκέπτη και το ελληνικό εμπόριο τον ακολουθεί. Για το λόγο αυτό, το Μοναστηράκι στο κέντρο της Αθήνας και οι βασικοί χειμερινοί τουριστικοί προορισμοί, ως γνωστόν, διατηρούν τα εμπορικά καταστήματά τους ανοιχτά όλες τις Κυριακές κατά τη διάρκεια της χειμερινής σεζόν».

Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη, «οι αντιπεριφερειάρχες και οι λοιποί φορείς έχουν την ευθύνη να αποφασίσουν με τις τοπικές τους κοινωνίες και όχι, σύμφωνα με τις δηλώσεις του ΣΕΤΕ και με τηλεφωνικές παρεμβάσεις του ΥΠΑΑΝ, που υποτιμούν το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), με δήλωση, χθες, του προέδρου του Ανδρέα Ανδρεάδη προέτρεψε τις Περιφέρειες να αποφασίσουν επί του θέματος της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων, συνυπολογίζοντας τη δυναμική του ελληνικού τουρισμού.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.