Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Προφυλακιστέοι οι τρεις του Οίκου του Ναύτου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στη φυλακή οδηγήθηκαν μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή αρμόδιο για διαφθορά κρατικών υπαλλήλων, οι τρεις βασικοί κατηγορούμενοι για την υπόθεση απάτης στον Οίκο του Ναύτου.

Οι τρεις κατηγορούμενοι υπάλληλοι του Οίκου Ναύτου, δύο γυναίκες και ο οικονομικός διευθυντής του ταμείου, αρνήθηκαν ενώπιον του ανακριτή τις πράξεις που τους αποδίδονται, για εγκληματική οργάνωση, απάτη και πλαστογραφία.

Στις απολογίες τους και οι τρεις υπάλληλοι εμφανίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, μετανοιωμένοι για την εμπλοκή τους στην υπόθεση. Αυτή ήταν όμως η μοναδική κοινή τους στάση, αφού κατά τα άλλα φέρονται να επιρρίπτουν ο ένας την ευθύνη στον άλλον.

Στο απολογητικό της υπόμνημα η θεωρούμενη βασική κατηγορούμενη υπάλληλος, αποσπασμένη στο υπουργείο Παιδείας, αναφέρεται σε «προβοκατόρικη δράση» του κλινικάρχη που τους κατήγγειλε.

Η κατηγορουμένη υποστηρίζει ότι η συμμετοχή της συνίσταται σε καθαρά διαμεσολαβητικό ρόλο, καθώς έφερε σε επαφή τον κλινικάρχη με τον συγκατηγορούμενό της που υπηρετούσε στο λογιστήριο του ταμείου.

Ευθύνες στον συγκατηγορούμενό της, οικονομικό διευθυντή του Οίκου του Ναύτου, επέρριψε και η δεύτερη κατηγορουμένη η οποία στο απολογητικό της υπόμνημα ισχυρίζεται ότι ο εν λόγω υπάλληλος είχε «κυρίαρχο ρόλο και γνώση».

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος με τη σειρά του τονίζει σε απολογητικό υπόμνημα που παρέδωσε στον ανακριτή, ότι ο καταγγέλλων κλινικάρχης μαζί με το ΣΔΟΕ ενέπλεξαν τους υπαλλήλους σε μία υπόθεση που αυτοί δημιούργησαν, και αφού τονίζει ότι «ξεπεράστηκαν τα όρια της αστυνομικής παγίδευσης», υποστηρίζει ότι για να επιτύχουν «σύλληψη με τη βαλίτσα στο χέρι» επέτρεψαν να εκταμιευθούν χρήματα του ταμείου.

Ο κατηγορούμενος στρέφει τα βέλη του στην συνάδελφο του στο ταμείο και συγκατηγορουμένη του, για την οποία υποστηρίζει ότι ως αρμόδια υπάλληλος για τον έλεγχο των δικαιολογητικών των κλινικών ήταν «ενήμερη και γνώριζε τη μεθόδευση».

Ο κατηγορούμενος αποδίδει την εμπλοκή του, που τη χαρακτηρίζει ήσσονος σημασίας, σε συναισθηματική και ψυχική του φόρτιση λόγω οικονομικών και οικογενειακών προβλημάτων, και δηλώνει μετανοιωμένος. Όπως αναφέρει: «Σε καμία περίπτωση δεν θα είχα εμπλακεί στη συγκεκριμένη υπόθεση αν δεν είχα λυγίσει κάτω από το βάρος των οικογενειακών μου. Πραγματικά κάμφθηκα από το αδιέξοδο στο οποίο βρέθηκα, ανήμπορος να αντιμετωπίσω τα οξύτατα οικονομικά προβλήματα που μου προέκυψαν, σε συνδυασμό με τη σκληρή οικονομική πραγματικότητα».

Υπενθυμίζεται ότι χθες μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι στην υπόθεση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.