Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Έργα προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τη βελτίωση της προσβασιμότητας σε χώρους και υπηρεσίες του δήμου Ρεθύμνου, αλλά και του δήμου της Αγίας Νάπας στην Κύπρο προς όφελος των δημοτών και των επισκεπτών με αναπηρία, έχουν βάλει στόχο οι δυο δήμοι που συνεργάζονται μέσω του προγράμματος «Αγία Νάπα - Ρέθυμνο: Καθολικά προσβάσιμες πόλεις».

Χθες συναντήθηκαν εκπρόσωποι των δυο εταίρων και συζήτησαν για τις σχετικές παρεμβάσεις. Ήταν η δεύτερη συνάντηση των εταίρων για την υλοποίηση του έργου, το οποίο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας «Ελλάδα-Κύπρος 2007 – 2013», ενώ το σύνολο του προϋπολογισμού της ενταγμένης πράξης ανέρχεται στις 350 χιλιάδες ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στο δήμο Ρεθύμνου θα γίνουν παρεμβάσεις βελτίωσης του πεζοδρομίου που οδηγεί στο νοσοκομείο, δηλαδή από την οδό Δημητρακάκη μέχρι την Τρανταλλίδου, ενώ κάτι αντίστοιχο θα γίνει και στην είσοδο του φρουρίου Φορτέτσας.

Παράλληλα, ο δήμος θα προχωρήσει στην προμήθεια των συστημάτων ηχητικής ειδοποίησης για άτομα με προβλήματα όρασης σε φωτεινούς σηματοδότες της πόλης, ενώ ανελκυστήρας θα τοποθετηθεί και στο μουσείο σύγχρονης τέχνης Κρήτης. Παράλληλα, θα γίνει η προμήθεια του εξοπλισμού πρόσβασης και εξυπηρέτησης αναγκών των ατόμων με αναπηρία σε πέντε επιλεγμένα σημεία σε παραλίες του δήμου.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος κ. Γιώργος Μαρινάκης χθες, το Ρέθυμνο ήταν επιλογή του ίδιου του προέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κ. Βαρδακαστάνη για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, καθώς εκτίμησε ότι έχει κάνει πολύ που καλή δουλειά σε θέματα προσβασιμότητας ΑμεΑ η δημοτική αρχή.

Την ικανοποίηση της κοινότητας των ατόμων με αναπηρία του Ρεθύμνου εξέφρασε ο πρόεδρος του σωματείου ΑμεΑ, Δημήτρης Τσαχάκης, αν και όπως είπε εδώ και 15 χρόνια φώναζε το σωματείο ότι έπρεπε να γίνουν αυτά τα έργα για τη βελτίωση της ζωής και της καθημερινότητας των ΑμεΑ.
Εξέφρασε την ευχή πάντως να είναι όχι έργα βιτρίνας αλλά ουσίας.

Από την πλευρά του ο Λάμπρος Καϊκίτης, εκπρόσωπος του δήμου Αγίας Νάπας Κύπρου τόνισε ότι ο δήμος του κάνει τα πρώτα δειλά βήματα σε έργα προσβασιμότητας, αλλά είναι από τους πρωταρχικούς του στόχους να τα υλοποιήσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.