Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Εθελοντική αιμοδοσία 5-11 Οκτωβρίου στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τον καλύτερό μας εαυτό καλούμαστε να δώσουμε και στη νέα εξόρμηση αιμοδοσίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών, στο πλαίσιο της τακτικής, και φθινοπωρινής, Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς.

Η Εβδομάδα ξεκινά το προσεχές Σάββατο 5 Οκτωβρίου και θα φιλοξενηθεί, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει το Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες έως και τις 11 του μηνός.

Υπενθυμίζεται ότι στις δύο προηγούμενες, το Φεβρουάριο και τον Ιούνιο, συγκεντρώθηκαν 822 και 645 μονάδες αίματος αντίστοιχα, ενώ συνολικά 255 ήταν οι νέοι αιμοδότες που προστέθηκαν στη μεγάλη οικογένεια της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος Νεάπολης-Συκεών, στην πλειονότητά τους άτομα νεαρής ηλικίας.

«Οι πάνω από 4.000 ενεργοί και πιστοί εθελοντές αιμοδότες, συνειδητοποιημένα μέλη της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, που σε κάθε νέα Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς ξεπερνούν και αυτόν ακόμα τον καλύτερο τους εαυτό, είναι αγωγοί χαράς, αλληλεγγύης και ελπίδας για τον τόπο μας. Από αυτούς εμπνεόμαστε, σ’ αυτούς στηριζόμαστε και τολμούμε νέα βήματα. Η δική τους συμμετοχή έφερε το δήμο Νεάπολης-Συκεών στην πρώτη θέση σε όλη την Ελλάδα στην προσφορά αίματος και αιμοπεταλίων, και τη δωρεά οργάνων σώματος! Το δικό τους ενδιαφέρον να είναι παρόντες, όχι μόνο εκείνη τη δύσκολη στιγμή της ανάγκης, ίσως και της μάχης για επιβίωση, αλλά συνέχεια, τακτικά, διαχρονικά, σε κάθε εξόρμηση, σε κάθε γιορτής ζωής», τονίζουν στο μήνυμά τους ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Απατσίδης. «Η προσπάθειά μας συνεχίζεται, όπως και το κάλεσμα προς όλους τους νέους φίλους που θέλουν να γίνουν μέλη της οικογένειας της αιμοδοσίας μας. Σας περιμένουμε, σε όποιο σταθμό επιλέξετε εσείς…», προσθέτουν.

Πρόγραμμα

Η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς πραγματοποιείται με τη συνεργασία των Τμημάτων Αιμοδοσίας των νοσοκομείων Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο, Γ.Παπανικολάου, Θεαγένειο, και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, και την υποστήριξη τοπικών φορέων και συλλόγων.

Μόνιμο, επίσης, είναι το κάλεσμα της δημοτικής αρχής προς όλους τους εθελοντές και πολίτες για την ενίσχυση των Δικτύων Εθελοντών Δοτών Αιμοπεταλίων, Δωρητών Οργάνων Σώματος και Δωρητριών Βλαστοκυττάρων του δήμου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εξόρμησης έχει ως εξής:

Σάββατο 5/10 9.00π.μ.-2.00μ.μ. στο δημοτικό κατάστημα Πεύκων

Κυριακή 6/10 8.00π.μ.-2.00μ.μ. στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

Δευτέρα 7/10 10.00π.μ.-8.00μ.μ. στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

Τρίτη 8/10 10.00π.μ.-8.00μ.μ. στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

Τετάρτη 9/10 10.00π.μ.-8.00μ.μ. στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών

Τετάρτη 9/10 10.00π.μ.-1.00μ.μ. στο Γ΄ ΚΑΠΗ Αγίου Παύλου

Πέμπτη 10 και

Παρασκευή 11/10 10.00π.μ.-8.00μ.μ. στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης

Αρωγοί στις διοργανώσεις αιμοδοσίας

Η αιμοδοσία πραγματοποιείται με τη συνεργασία των Τμημάτων Αιμοδοσίας των νοσοκομείων Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο, Γ.Παπανικολάου και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Μόνιμοι αρωγοί είναι η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και οι Ιεροί Ναοί του δήμου Νεάπολης-Συκεών, το Κέντρο Πρόληψης ΠΥΞΙΔΑ, η Ένωση Γονέων Νεάπολης-Συκεών, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και η Υπηρεσία Ατόμων με Αναπηρία του δήμου, καθώς και δεκάδες άλλοι δραστήριοι σύλλογοι και φορείς.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής (2313 313116, -160)

Συμβουλευτικός Σταθμός Δ.Ε. Συκεών (2313 313151, -117)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.