Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Ο Πατούλης για τον καρκίνο του μαστού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τη σημασία της Πρόληψης στον καρκίνο του μαστού τόνισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειας Γιώργος Πατούλης στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Απεικόνισης Μαστού που διεξήχθη από την Ελληνική Εταιρεία Απεικόνισης Μαστού με τη συμμετοχή πολλών ειδικοτήτων.



«Πιστεύουμε σε μια Πολιτική Υγείας για Υγιείς Πολίτες, μια Πολιτική υγείας που ξεκινά από την πρόληψη και γι αυτήν αγωνιζόμαστε καθημερινά. Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες και αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου στις γυναίκες ηλικίας 45-60 ετών. Η πρώιμη διάγνωσή του σώζει πραγματικά ζωές και πολλές φορές ισοδυναμεί με πλήρη θεραπεία, όταν είναι γνωστό ότι ΜΙΑ στις δέκα γυναίκες παρουσιάζει Ca μαστού.» τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας Γ Πστούλης. Μιλώντας για τον Πανελλαδικό Πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφιών που διεξάγουν με το Σύλλογο Σύλλογος Φίλων του Ογκολογικού Νοσοκομείου « Αγ.Ανάργυροι» σε ευπαθείς γυναικείους πληθυσμούς, το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και ο Ιατρικός Σύλλογογς Αθηνών, μέσα από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που δημιούργησε μαζί με την Αποστολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο κ. Πατούλης τόνισε ότι«οταν η περίθαλψη δεν είναι ισότιμη για όλους τους πολίτες, τότε πρέπει η κοινωνική αλληλεγγύη να μπορεί να συμπληρώσει το κενό αυτό. Και στην αλληλεγγύη αυτή έχουμε χρέος να συμμετέχουμε όλοι οι Λειτουργοί της Υγείας.Μέσα από το Πανελλαδικό Πρόγραμμα ΔωρεάνΜαστογραφιών έχουν γίνει πάνω από 2000 μαστογραφίες σε ένα συνεχιζόμενο πρωτόκολλο ιατρικής παρακολούθησης, στο οποίο όλες οιι ωφελούμενες επανεξετάζονται και όσες παρουσιάζουν με ύποπτα αποτελέσματα, παραπέμπονται. Εξετάσαμε μία ομάδα πληθυσμού που αν δε συμμετείχε στο πρόγραμμα, δε θα είχε την οικονομική δυνατότητα να ελεγχθεί και να παραπεμφθεί έγκαιρα και έγκυρα από εξειδικευμέους εθελοντές συναδέλφους, τους οποιούς και θερμά ευχαριστούμε. Αυτή είναι η σημασία του προσυμπωματικού ελέγχου που σώζει ζωές. Αυτή είναι η αλληλεγγύη που πρέπει να εκφράζεται με επιστημονική εγκυρότητα και αποτελεσματικότητα.»

Τέλος ο κ. Πατούλης, δήλωσε οι ανωτέρω φορείς διοργανώνουν μεγάλη Συνέντευξη τύπου με αφορμή την 15η Οκτώβρη -Ημέρα Υγείας του Μαστου, στις 16 Οκτωβριου και ώρα 11:00π.μ. στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, για να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα του Προγράμματος Μαστογραφιών, στα πλαίσια τηςεκστρατείας του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου υγείας«Προλαμβάνουμε τον καρκίνο – Κερδίζουμε τη ζωή».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.