Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Λεωφορείο για τα παιδιά της «Κυψέλης»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Λεωφορείο για τα παιδιά της «Κυψέλης» αποκτά με τον καινούργιο χρόνο το ομώνυμο Μικτό Κέντρο Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας. Χάρη σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο οποίο εντάχθηκε η πρόταση των υπευθύνων του Κέντρου, τα άτομα με ειδικές ανάγκες που φιλοξενούνται σε αυτό, θα μετακινούνται σε λίγο καιρό με ένα καινούργιο όχημα.

Πρόκειται για λεωφορείο 16 θέσεων και σε αυτές προστίθενται μία θέση οδηγού, μία συνοδηγού και δύο για αναπηρικά καροτσάκια, και είναι ειδικά διαμορφωμένο για άτομα με κινητική αναπηρία, με τα κατάλληλα τεχνικά χαρακτηριστικά και ευρωπαϊκές προδιαγραφές.




Σε αυτό το σημείο κρίνεται σκόπιμο να αναφέρουμε ότι το Κέντρο φιλοξενεί σε καθημερινή βάση από 15 έως 20 άτομα. Με το λεωφορείο τα άτομα με αναπηρίες θα μεταφέρονται, με συνοδεία, από και προς τα σπίτια τους, ενώ θα πηγαίνουν με αυτό και για εκδρομές.

Το ύψος του προϋπολογισμού για την προμήθεια του οχήματος ανέρχεται στις 86.100 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Η πρόταση υποβλήθηκε από τους υπευθύνους του Κέντρου τον Ιούλιο που μας πέρασε, ως συνέχεια εκείνης για την προμήθεια εξοπλισμού της «Κυψέλης».

Ας σημειωθεί ότι η «Κυψέλη» έχει στη διάθεσή της δύο λεωφορεία, ωστόσο όπως είπε η υπεύθυνη του Κέντρου, είναι παλιά και η ανανέωσή τους κρίνεται αναγκαία για λόγους ασφάλειας.

Η διοικητική υπεύθυνη του Μικτού Κέντρου Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας και κοινωνική λειτουργός, Ευτυχία Λούκου, σχολιάζοντας αυτήν τη θετική για το Κέντρο εξέλιξη, είπε: «Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζομένους της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου, που ανταποκρίνονται άμεσα ως προς προώθηση και την υλοποίηση των προτάσεών μας. Θα πρέπει να αναφέρω ότι είναι το δεύτερο πρόγραμμα το οποίο πρόκειται να υλοποιηθεί και έρχεται ως συμπληρωματικό του πρώτου, που αφορούσε την προμήθεια εξοπλισμού.»

Δεν παρέλειψε δε να τονίσει τη σπουδαιότητα του γεγονότος ότι παρά τους δύσκολους οικονομικά καιρούς, υπάρχει η δυνατότητα δομές σαν κι αυτή να συνεχίζουν το έργο τους με αξιοπρέπεια, χάρη στη χρηματοδότηση μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Έρχεται η δημοσίευση…
Η πρόταση υποβλήθηκε τον Ιούλιο και πριν από λίγο διάστημα το πράσινο φως άναψε, ενώ τις επόμενες μέρες πρόκειται να γίνει η δημοσίευση του διαγωνισμού προκειμένου οι υποψήφιοι εργολήπτες να καταθέσουν τις προτάσεις τους. «Αν όλα πάνε καλά και έχουμε προσφορά και όλα κυλήσουν ομαλά, τότε τέλος τού 2013, αρχές του νέου έτους, θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε στη διάθεσή μας αυτό το λεωφορείο», σχολίασε η κ. Λούκου όσον αφορά στο διαγωνισμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.