Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Ο κίνδυνος κατάθλιψης εμφανίζεται από τη μήτρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σημαντική η βοήθεια σε πάσχουσες εγκυμονούσες.

Τα παιδιά οι μαμάδες των οποίων εμφανίζουν κατάθλιψη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχουν ελαφρώς αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν και τα ίδια κατάθλιψη στην ενήλικη ζωή τους, σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ.

Η θεραπεία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να περιορίσει τον κίνδυνο μελλοντικών ψυχολογικών προβλημάτων στο παιδί, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Οι επιστήμονες μελέτησαν τα παιδιά περισσότερων από 8.000 γυναίκες, σύμφωνα με το BBC, οι οποίες εμφάνιζαν προγεννητικά ή μεταγεννητικά κατάθλιψη.

Ο κίνδυνος εμφάνισης της νόσου ήταν 1,3 φορές υψηλότερος από το συνηθισμένο στην ηλικία των 18 ετών, σύμφωνα με την έρευνα.

Η μελέτη δημοσιεύεται στο περιοδικό JAMA Psychiatry. «Η κατάθλιψη στη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα και να θεραπεύεται κατά την εγκυμοσύνη. Φαίνεται να υπάρχει μακροχρόνιος κίνδυνος για το παιδί, παρότι είναι μικρός», δήλωσε στο BBC η επικεφαλής της έρευνας Dr Rebecca Pearson.

Σύμφωνα με την ίδια η σχέση είναι σχέση σύνδεσης και όχι αιτίου- αποτελέσματος, και χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Carmine Pariante στο Ψυχιατρικό Ινστιτούτο του King's College του Λονδίνου, η ανάπτυξη της ψυχικής υγείας του ανθρώπου δεν αρχίζει με τη γέννηση αλλά από τη μήτρα.

«Το μήνυμα είναι σαφές: η βοήθεια σε γυναίκες που πάσχουν από κατάθλιψη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν θα ανακουφίσει μόνο τις ίδιες αλλά και την επόμενη γενιά», λέει.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.