Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Ο Λουκάς χαμογελά και πάλι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Επιβιβάσου για τον Λούκας Ρόζενμπάουμ». Αυτός είναι ο τίτλος της σελίδας που δημιούργησε στο facebook η μητέρα του ελληνικής καταγωγής Λουκά, η Ελένη, με σκοπό να κάνει γνωστή στην Αυστραλία, όπου μένει η οικογένεια, αλλά και σε όλο τον κόσμο την απίστευτη περιπέτεια του μοναχογιού της που διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο. Στόχος ήταν να συγκεντρωθεί το ποσό των 200.000 δολαρίων για να ταξιδέψει ο μικρός στο Τέξας και να ξεκινήσει τη μοναδική θεραπεία που του δίνει ελπίδες να επιστρέψει σπίτι του υγιής. Και ο στόχος επετεύχθη σε χρόνο-ρεκόρ. Μέσα σε ελάχιστο διάστημα, η ιστορία του τετράχρονου πιτσιρικά, στον οποίο η «Espresso της Κυριακής» αφιέρωσε εκτενές ρεπορτάζ με το ξεκίνημα του αγώνα του, κατέκλυσε τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου από όλο τον κόσμο ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να συντρίψουν τον όγκο που βασάνιζε τον Λουκά και να γυρίσουν σελίδα στη ζωή του.

Η ελληνική ομογένεια δήλωσε βροντερό «παρών», ενώ εκατοντάδες ήταν τα άτομα που ανταποκρίθηκαν τόσο από την Ελλάδα όσο και από όλον τον κόσμο. Μέρα με τη μέρα, ο ειδικός λογαριασμός που είχε ανοιχτεί για τον ιερό αυτό σκοπό γέμιζε με περισσότερα χρήματα και το όνειρο ερχόταν όλο και πιο κοντά. Ώσπου τελικά μέσα σε μόλις τρεις μήνες το απαιτούμενο ποσό συγκεντρώθηκε και ο Λουκάς με όπλο του την πίστη για τη νίκη ταξίδεψε στο Τέξας και κάνει τώρα τη θεραπεία του. Προχθές ο μικρός μα τόσο μεγάλος μάγκας έγινε επίσημα τεσσάρων ετών και γιόρτασε τα γενέθλιά του σβήνοντας κεράκια και κάνοντας μια ευχή. Να τελειώσουν όλα σύντομα και να χαθούν μονομιάς, σαν κακό όνειρο...



Ωστόσο, πριν από δύο χρόνια ο ελληνικής καταγωγής πιτσιρικάς έβαλε στην άκρη τα αγαπημένα του τρενάκια και έπαψε να χαμογελά. Ήταν μόλις δύο ετών. Και ενώ μεγάλωνε απολύτως φυσιολογικά, όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας του, ο μέχρι τότε ακούραστος πιτσιρικάς άλλαξε ριζικά. Ξαφνικά και χωρίς εμφανή λόγο, η διάθεση του για παιχνίδι εξαφανίστηκε και η όρεξή του για φαγητό κόπηκε μαχαίρι.

Βλέποντας τη συμπεριφορά του γιου τους να αλλάζει ριζικά, οι γονείς του προβληματίστηκαν. Οι πρώτοι γιατροί ήταν καθησυχαστικοί. «Απλώς περνάει μια ιδιαίτερη φάση και σύντομα θα επανέλθει» τους είπαν κάποιοι από αυτούς. Έξι εβδομάδες αργότερα, ο Λουκάς είχε χάσει όλη του τη δύναμη και πλέον δεν μπορούσε ούτε να περπατήσει. Ο Γολγοθάς της οικογένειας Ρόζενμπάουμ μόλις είχε ξεκινήσει.



Η διάγνωση των γιατρών και η ελπίδα

Η διάγνωση των γιατρών του νοσοκομείου Royal Childrens στη Μελβούρνη ήταν ξεκάθαρη και δεν άφηνε περιθώρια αμφιβολίας. «Ο Λουκάς έχει όγκο στον εγκέφαλο. Πρέπει αύριο πρωί να τον χειρουργήσουμε. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Αν ήταν μεγαλύτερος, θα ξεκινούσαμε ραδιοθεραπεία, αλλά δεν γίνεται γιατί θα καταστρέψουμε υγιή τμήματα του εγκεφάλου. Μετά την εγχείρηση θα αποφασίσουμε τι είδους χημειοθεραπεία θα ακολουθήσουμε». Το μυελοβλάστωμα με το οποίο διαγνώστηκε το αγοράκι δεν ήταν μια συνηθισμένη μορφή καρκίνου, αφού σύμφωνα με τις στατιστικές, εμφανίζεται μία φορά ανά 200.000 παιδιά, ενώ ένα στα τρία παιδιά που θα διαγνωστούν με αυτή τη μορφή καρκίνου πεθαίνει. Η εγχείρηση του Λουκά διήρκεσε 11 ολόκληρες ώρες και για τις επόμενες έξι μέρες ο μικρός νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο. Ακολούθησαν πολύ δυνατές χημειοθεραπείες, σωληνάκια που «εγκαταστάθηκαν» μόνιμα πάνω στο κορμάκι του και πολύωρες επισκέψεις σε νοσοκομεία, σχεδόν σε καθημερινή βάση. Παρ' όλα αυτά, η επικίνδυνη αρρώστια δεν ξεριζώθηκε. Το ίδιο όμως συνέβη και με τη φλόγα της ελπίδας που συνέχισε να καίει δυνατά στην καρδιά του Λουκά και των γονιών του. Πλέον, η μοναδική λύση άκουγε στο όνομα «ραδιοθεραπεία», όνειρο που φαινόταν άπιαστο, αφού χρειάζονταν 200.000 δολάρια για τη μεταφορά στις ΗΠΑ και την παραμονή του σε ειδικό θεραπευτικό κέντρο.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.