Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Μήνυμα Βαρθολομαίου για την αντιμετώπιση της κρίσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διέξοδος η πνευματικότητα σύμφωνα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Μήνυμα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης με πνευματικό τρόπο, ώστε αυτή να αποδειχτεί πολύτιμη διέξοδος για την εξεύρεση της πραγματικής ευτυχίας, απηύθυνε από τη Θεσσαλονίκη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Κατά τη δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στο Ναό του Τιμίου Προδρόμου στη Νεάπολη, ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας σημείωσε ότι είναι απαραίτητο ο ελληνικός λαός να οπλιστεί με υπομονή και ελπίδα για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες τού καθημερινού βίου.

Πρόσθεσε ότι, μέχρι σήμερα, η αληθινή ευτυχία ταυτίστηκε επανειλημμένως με την οικονομική ευμάρεια. Γι' αυτό τον λόγο, σημείωσε, αν η οικονομική κρίση αντιμετωπιστεί με ορθό και πνευματικό τρόπο, αυτό μπορεί να αποδειχτεί πολύτιμο, καθώς η πραγματική ευτυχία δεν βρίσκεται ούτε στην οικονομική άνεση, ούτε στην οικονομική ευημερία, ούτε στην αφθονία των αγαθών.

Στις 5 το απόγευμα, πλήθος πιστών επιφύλαξε ενθουσιώδη υποδοχή στον Οικουμενικό Πατριάρχη, κατά την άφιξή του στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια, ο πατριάρχης βρέθηκε στον Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου, όπου τελέστηκε η δοξολογία.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη μέχρι τις 27 Οκτωβρίου, προκειμένου να παρακολουθήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης και για τον Άγιο Δημήτριο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.