Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Μετάνιωσες για το τατουάζ σου; Μάθε για τη διαδικασία αφαίρεσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα τατουάζ σαν μόδα και συχνότητα εφαρμογής γνωρίζουν άνθηση στις ημέρες μας. Μολονότι αρχαίο έθιμο σε κάποιες φυλές γνώρισε πρώτα έντονη αποδοχή ανάμεσα στους ναυτικούς στις αρχές του αιώνα ενώ αργότερα εγκαταλείφθηκε, τέθηκε στο περιθώριο από τα κοινωνικά δεδομένα ενώ αναβιώνει σήμερα σε έντονο βαθμό. Παράλληλα όμως με αυτή την νέα άνθηση δημιουργείται και η ανάγκη για την αφαίρεσή τους ή ακόμα και κατά σημεία απομάκρυνση τους προκειμένου να γίνει ένα νέο τατουάζ στο ίδιο σημείο.


Η Πλαστική χειρουργική μπορεί να συνεισφέρει σε αυτήν την κατεύθυνση μέσω των σύγχρονων laser.



Τα laser επικεντρώνοντας την δέσμη τους στο τατουάζ προκαλούν καταστροφή των κοκκίων χρωστικής που τα απαρτίζουν, και κατάτμησή τους ενώ από εκεί και πέρα έρχεται το σώμα μας να τα απομακρύνει προοδευτικά μία διαδικασία που κρατά αρκετό χρονικό διάστημα.

Είναι ολά τα laser κατάλληλα για αυτή την δουλειά; Σίγουρα όχι! Το κάθε χρώμα σε ένα έγχρωμο τατουάζ απορροφά καλύτερα και σε διαφορετικού μήκους κύματος laser. Γενικά όμως τα laser αλεξανδρίτη στα 755 nm διαχειρίζονται πολύ ικανοποιητικά τα σκούρα χρώματα (μπλέ,πράσινο,μαύρο).

Η αφαίρεση ενός τατουάζ προγραμματίζεται σε συνεδρίες που γίνονται ανά 40 περίπου ημέρες ενώ βασική προϋπόθεση είναι να μην εκτίθεται η περιοχή σε ηλιακή ακτινοβολία για όσο διαρκεί η θεραπεία. Ο λόγος γι αυτό είναι πως διαφορετικά κινδυνεύει να αλλοιωθεί μόνιμα το χρώμα στο δέρμα της περιοχής μιας και στην ακτινοβολία του laser έρχεται να προστεθεί και η ηλιακή κάτι που δρα ασφαλώς επιβαρυντικά.

Η αφαίρεση ενός τατουάζ με το σύγχρονο laser Candela Gentlelase που διαθέτουμε γίνεται με ακρίβεια και χωρίς καθόλου πόνο χάρη στο εξελιγμένο ψυκτικό σύστημα που διαθέτει και το οποίο απομακρύνει εντελώς την θερμική ενέργεια από το δέρμα. Έτσι όχι μόνο εξαφανίζει προοδευτικά το τατουάζ αλλά και το κάνει ανώδυνα γρήγορα και πολύ αποτελεσματικά. Η εγγύηση του καλού αποτελέσματος σε συνδυασμό με την αποφυγή του πόνου έχουν αναγάγει την αφαίρεση των τατουάζ με το Candela Gentlelase σε μία εξαιρετικά δημοφιλή θεραπεία.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.