Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Οι νέοι θέλουν κάτι παραπάνω από σεξ σε μια σχέση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι περιστασιακές σχέσεις οδηγούν στην κατάθλιψη και το άγχος.

Στον απόηχο της σεξουαλικής επανάστασης, τουλάχιστον το ένα τρίτο των νέων ανθρώπων στις μέρες μας έχουν ένα «φίλο με προνόμια», κάτι που απλά σημαίνει «σεξ χωρίς δεσμεύσεις».

Ωστός, σύμφωνα με μια έρευνα οι περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς θέλουν κάτι πιο ουσιαστικό.

Οι περιστασιακές «συναναστροφές» έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλείς, όπως αποκαλύπτει η έρευνα, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν πια το γάμο και την απόκτηση παιδιών ως κάτι «πολύ μακρινό», με το οποίο θα «ασχοληθούν» στα 40 τους.

Ωστόσο, η πλειοψηφία των ανθρώπων υπομένει απρόθυμα αυτού του είδους τις «σχέσεις» στο πλαίσιο της «αναζήτησης της πραγματικής αγάπης», όπως αναφέρει η έρευνα που διεξήχθη από την οργάνωση OnePlusOne και το νεανικό φόρουμ YouthNet.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι άντρες είναι περισσότερο πιθανό να έχουν δοκιμάσει μια τέτοιου είδους σχέση απ’ ό,τι οι γυναίκες.

Αλλά, αντίθετα με το στερεότυπο που θέλει τους άντρες να συμπεριφέρονται ως «αναίσθητοι» και τις γυναίκες να έχουν «εμμονή με την αναζήτηση της αγάπης», τελικά αυτές που προτιμούν τις συγκεκριμένες «σχέσεις» είναι οι γυναίκες!

Η έρευνα έδειξε ότι το 48% των γυναικών απολαμβάνει τα οφέλη μιας σεξουαλικής συνέρευσης με ένα «φίλο», με το ποσοστό των αντρών οι οποίοι νιώθουν άνετα σε μια σχέση χωρίς δεσμεύσεις να είναι λίγο πιο χαμηλό, στο 46%.

«Θέλαμε να κατανοήσουμε τι συμβαίνει σήμερα στις σχέσεις των νέων, έτσι ώστε να μπορέσουμε να τους βοηθήσουμε να αναπτύξουν μια πιο υγιή προσέγγιση απέναντι στις σχέσεις γενικά» ανέφερε στη Daily Mail η Emma Rubach, επικεφαλής της συνταντικής ομάδας του YouthNet.

«Ένας στους τρεις νέους εμπλέκεται σε τέτοιου είδους σχέσεις. Ωστόσο, πάνω από τους μισούς δήλωσαν ότι θα ήθελαν κάτι παραπάνω, κάτι που δείχνει πόσο σημαντικό και περίπλοκο ζήτημα είναι η σύναψη μιας “τέτοιας σχέσης χωρίς δεσμεύσεις” και πόσο εύκολα μπορεί να οδηγήσει σε πληγωμένες καρδιές και μπερδέματα» πρόσθεσε.

«Η επικοινωνία είναι πολύ σημαντική. Τα μπερδέματα και οι στεναχώριες δημιουργούνται όταν κάθε πλευρά θέλει διαφορετικά πράγματα. Όσο δύσκολο κι αν είναι να μιλά κανείς γι’ αυτό, είναι σημαντικό να γίνονται συζητήσεις για το πώς νιώθουν οι δύο πλευρές, αντί να το κρατούν μέσα τους και να διαιωνίζουν μια κατάσταση που ενδεχομένως τους προκαλεί συναισθηματική ζημιά» είπε ακόμη και συνέχισε: «Θυμηθείτε ότι τα συναισθήματα μπορεί να αλλάζουν με τον καιρό. Είναι καλό να αναρωτιέστε αν συνεχίζετε να αισθάνεστε το ίδιο και να το λέτε και στον άλλο. Πρέπει και οι δύο σύντροφοι να είναι απόλυτα ξεκάθαροι γι’ αυτό που θέλουν από τον άλλο, έτσι ώστε να αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις».

Πριν από ένα χρόνο ψυχολόγοι από το κρατικό πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια ανέφεραν, ότι το περιστασιακό σεξ μεταξύ των νέων ανθρώπων συνδέεται άμεσα με την εμφάνιση κατάθλιψης και άγχους.

Στη μεγαλύτερη μελέτη που έχει γίνει για το θέμα αυτό, στην οποία συμμετείχαν 3.900 φοιτητές, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι «σχέσεις χωρίς δεσμεύσεις» δεν συνδέονται με κανένα τρόπο με ενδείξεις ευτυχίας και καλής υγείας.

«Η έρευνα έδειξε ότι στους ετεροφυλόφιλους φοιτητές το περιστασιακό σεξ είχε αρνητική σχέση με την ευημερία και θετική σχέση με το ψυχολογικό στρες» ανέφερε ο Dr Bersamin, συγγραφέας της μελέτης «Επικίνδυνες Καταστάσεις: Τι σχέση υπάρχει ανάμεσα στο περιστασικό σεξ και την ψυχική υγεία στους νέους;» (RIsky Business: Is There an Association between Casual Sex and Mental Health Among Emerging Adults?).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.