Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

"Γονάτισαν" τα κοινωνικά παντοπωλεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κοινωνικά παντοπωλεία ώρα μηδέν! Ο ολοένα αυξανόμενος αριθμός των απόρων και η πενιχρή συνεισφορά των επιχειρήσεων «αιμοδοτών» έφεραν τα άδεια ράφια και την αδυναμία προσφοράς αναγκαίων αγαθών.

Η καθημερινότητα στα κοινωνικά παντοπωλεία έχει αλλάξει καθώς φαίνεται ότι προσβλήθηκαν από τον ιό της κρίσης, τον οποίο αρχικά κλήθηκαν να θεραπεύσουν.

Τα άδεια ράφια είναι πλέον αποτέλεσμα της ολοένα αυξανόμενης προσέλευσης απόρων, χαμηλοσυνταξιούχων και ανέργων και της μειωμένης προσφοράς.

Τρόφιμα και άλλα αγαθά δίνονται με το σταγονόμετρο και σε πολύ μικρότερη συχνότητα συγκριτικά με το 2010, όταν τα κοινωνικά παντοπωλεία άρχισαν να φυτρώνουν σε κάθε δημοτική ενότητα. Την ίδια στιγμή οι αιτήσεις για εγγραφή στα προγράμματα των δήμων αυξάνονται μέρα με τη μέρα δραματικά, με τους υπεύθυνους και τους εθελοντές να κοιτάζουν με ανησυχία το μέλλον. «Τον Φεβρουάριο του 2012 είχαμε 22 οικογένειες εγγεγραμμένες. Σήμερα στηρίζουμε 480 οικογένειες το μήνα! Καταλαβαίνετε ότι οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε με όσα μέσα διαθέτουμε» λέει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του δήμου Βόλου, Απόστολος Παντσάς. «Υπήρχε κοινωνικός ενθουσιασμός στην αρχή. Τώρα όλοι είναι μαζεμένοι. Έχουμε φτάσει στο σημείο να πηγαίνουμε σε ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερη οικονομική άνεση και σχεδόν να τους παρακαλάμε για ένα τσουβάλι αλεύρι για το ράφι του παντοπωλείου» προσθέτει ο αντιδήμαρχος.

Σε οριακή κατάσταση βρίσκονται πάντως πολλά ακόμη δημοτικά παντοπωλεία όπως της Θήβας, του Ρεθύμνου, του Πύργου, της Κεφαλονιάς αλλά και στην Αθήνα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.