Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ντόρις Χατζηστυλιανού: "Εφαρμόζει επαναστατική μέθοδο για το ρετινοβλάστωμα"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Ντόρις Χατζηστυλιανού είναι Ελληνίδα ιατρός υπεύθυνη της μονάδας οφθαλμικής ογκολογίας και αμφιβληστροειδούς της πολυκλινικής της Σιένα, Santa Maria alle Scotte. Εφαρμόζει μια επαναστατική θεραπευτική μέθοδο για το ρετινοβλάστωμα, τον πιο κοινό οφθαλμικό όγκο της παιδικής ηλικίας. Επίσης, ασχολείται με την ογκολογία του ματιού, την παιδοφθαλμολογία, τον οφθαλμικό κόγχο και τους όγκους του κόγχου. 

Η μέθοδος που εφαρμόζει εξουδετερώνει τους οφθαλμικούς όγκους πριν αυτοί διεισδύσουν μέσω του οπτικού νεύρου στον εγκέφαλο. Οι κλινικές δοκιμές της πρωτοποριακής θεραπείας, η οποία συνίσταται στην επιλεκτική χημειοθεραπεία μέσω της οφθαλμικής αρτηρίας, ξεκίνησαν στην πολυκλινική Santa Maria alle Scotte στη Σιένα το 2008. Στόχος ήταν να αποφευχθεί η αφαίρεση του οφθαλμού, να περιοριστούν οι παρενέργειες και να βελτιωθεί αισθητά η ποιότητα ζωής των ασθενών. 

Η Δρ. Χατζηστυλιανού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Τελειώνοντας το Λύκειο, βρέθηκε στην Σιένα για να σπουδάσει οφθαλμολογία. Συνέχισε τις σπουδές της στην Αμερική. Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα νοσοκομεία όπως το Johns Hopkins Hospital στη Βαλτιμόρη, το Wills Eye Hospital στη Φιλαδέλφεια, το Ludwig Institute for Cancer Research στο Σαν Ντιέγκο, το Moorfields Eye Hospital στο Λονδίνο. 

Έχει μόνιμη συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, το Curie στο Παρίσι, το Οφθαλμολογικό Νοσοκομείο Jules Gonin στη Λωζάννη και το Wills Eye Hospital στη Φιλαδέλφεια. 

Έχει παντρευτεί τον Ιταλό μοριακό βιολόγο Νίκο Μαστράντζελο και έχουν αποκτήσει έναν αγόρι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.