Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Αδυνατούν να λειτουργήσουν τα σχολεία στο νομό Αχαΐας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υπάρχουν κενά σε δασκάλους και νηπιαγωγούς.

Με παρέμβασή του ο κ. Τάσος Σταυρογιαννόπουλος, αιρετό μέλος ΠΥΣΠΕ Αχαΐας, καλεί τους δημάρχους του νομού Αχαΐας, τους βουλευτές, τους συλλόγους γονέων και όλους τους εκπαιδευτικούς να αντιδράσουν προκειμένου να καλυφθούν τα τεράστια κενά στα σχολεία του νομού, όταν μάλιστα το υπουργείο Παιδείας δεν έχει αποσπάσει κανένα δάσκαλο στον νομό, ενώ δεν έχει διορίσει στην Αχαΐα κανένα αναπληρωτή δάσκαλο ή νηπιαγωγό.

Αναλυτικά ο κ. Σταυρογιαννόπουλος αναφέρει:
«Φωτιά στα σχολεία της Αχαΐας βάζει η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να μην αποσπάσει κανένα δάσκαλο από άλλο νομό, καθώς και να μη διορίσει στο νομό μας κανέναν αναπληρωτή δάσκαλο και νηπιαγωγό. Συνεπώς, παραμένουν 85 κενά δασκάλων και περίπου 45 στα νηπιαγωγεία.

Αν σε αυτά συνυπολογιστούν και τα 45 κενά αγγλικής γλώσσας, 45 Φυσικής Αγωγής, 28 γαλλικής γλώσσας, 11 γερμανικής γλώσσας, 6 Μουσικής, 32 Εικαστικών, 22 Πληροφορικής, 29 Θεατρικών Σπουδών και 45 Ειδικής Αγωγής, εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως τα σχολεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν με ομαλότητα την ερχόμενη Τετάρτη.

Συνέπεια αυτών είναι εκατοντάδες προνήπια να μην μπορούν να φοιτήσουν στα δημόσια νηπιαγωγεία, 80 και 90 μαθητές να στοιβάζονται στα ολοήμερα τμήματα των δημοτικών σχολείων με έναν δάσκαλο να τα επιτηρεί, να γίνει αναστολή λειτουργίας άλλων ολοήμερων τμημάτων, να γίνουν συγχωνεύσεις πρωινών τμημάτων, να ανασταλεί η λειτουργία τμημάτων υποδοχής και να συρρικνωθούν περιφερειακά σχολεία!

Χιλιάδες διδακτικές ώρες πρόκειται να χάνονται καθημερινά και εκατοντάδες μαθητές και γονείς θα υποστούν το κόστος αυτής της ανάλγητης και ανεύθυνης πολιτικής, που εφαρμόζεται στον τομέα της Παιδείας. Η εντολή δε της διοίκησης, να λειτουργήσουν τα σχολεία σε πληρότητα από την πρώτη ημέρα(!) με ανάθεση υπερωριακής εργασίας μέχρι 5 διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως στον κάθε εκπαιδευτικό, αποτελεί ακόμη ένα δείγμα προχειρότητας και αυταρχισμού. Αλήθεια, υπάρχουν εγκεκριμένα κονδύλια για υπερωριακή αποζημίωση και δεν τα γνωρίζουμε;

Καλώ τους δημάρχους όλων των πόλεων της Αχαΐας, τους βουλευτές του νομού, τους συλλόγους γονέων και όλους τους εκπαιδευτικούς σε αντίδραση και διαμαρτυρία, ώστε να αρθεί άμεσα η εξόντωση, που έχει υποστεί ο νομός Αχαΐας και να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου».


Πηγή: http://www.patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.