Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ποιοί γλιτώνουν από τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποιες κατηγορίες πολιτών εξαιρούνται.

Την έγκριση της τρόικας προϋποθέτει η απαλλαγή, μείωση ή καταβολή σε περισσότερες δόσεις του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων (ΕΦΑ) από φορολογούμενους που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας.

Ο εισπρακτικός στόχος για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων το 2014 είναι τα 2,9 δισ. ευρώ και για να επιτευχθεί η τρόικα υπολογίζει ότι η εφορία θα πρέπει να βεβαιώσει συνολικά έσοδα ύψους 4,1 δισ. ευρώ. Η ελληνική πλευρά τοποθετεί στα 3,6 δισ. ευρώ το μέγεθος αυτό, δηλαδή 500 εκατ. ευρώ χαμηλότερα.

Ωστόσο, για να πετύχει τον στόχο αυτό το υπουργείο Οικονομικών, εκτός από την κύρια κατοικία κάποιων ανέργων - όχι όλων- δεν έχει εξαιρέσει καμία άλλη κατηγορία φορολογουμένων από το φόρο.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο δεν έχει υπολογίσει πιθανές απώλειες εισπράξεων του ΕΦΑ από ενδεχόμενη ευνοϊκή μεταχείριση ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

Έτσι είναι πολύ πιθανόν άγαμοι φορολογούμενοι με ατομικό εισόδημα έως 6.000 ευρώ ή έγγαμοι φορολογούμενοι με εισόδημα έως και 8.000 ευρώ που σήμερα τυγχάνουν διευκολύνσεων για την πληρωμή του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων να καταβάλουν κανονικά τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων από το 2014.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.