Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Καμπάνια ενημέρωσης για την οδική ασφάλεια των παιδιών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το Ινστιτούτο «Πάνος Μυλωνάς» δίνει συμβουλές σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Με στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, που είναι η δεύτερη αιτία θανάτου για τις ηλικίες 5-14 ετών και η πρώτη για τις ηλικίες 15-29, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», που κάνει καμπάνια ενημέρωσης με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

«Έρευνες έχουν δείξει ότι η ενημέρωση και η εκπαίδευση των παιδιών σε ζητήματα οδικής ασφάλειας μπορεί να συμβάλει θετικά στην ανατροπή της τραγικής αυτής πρωτιάς. Οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς αποτελούν τους καλύτερους δασκάλους κυκλοφοριακής αγωγής, καθώς τα παιδιά μιμούνται και έχουν ως πρότυπο τη συμπεριφορά τους» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας.

Καλεί γονείς και εκπαιδευτικούς να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την πρόληψη και τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων με θύματα νέους.

Η καμπάνια ενημέρωσης περιλαμβάνει:

• Ανάρτηση αφισών σε σχολικές μονάδες

• Έκδοση εντύπων για συμβουλές προς τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς

• Ανάρτηση πανό για τους οδηγούς σε κεντρικά σημεία και σχολικές μονάδες

• Ενημερωτικό οδηγό προς τους γονείς, εκπαιδευτικούς και όλους τους χρήστες του δρόμου

• Ολοκλήρωση ειδικού χώρου ενημέρωσης για την Οδική Ασφάλεια στην Οδό Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, Αρσάκειο Μέγαρο.

• Εκπαιδευτικά προγράμματα μέσω διαδραστικών τεχνικών μάθησης για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών από εξειδικευμένους εμψυχωτές σε όλη την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό το Ινστιτούτο παρέχει συμβουλές για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς για το πώς θα πρέπει να συμπεριφέρονται όταν βρίσκονται μέσα στο αυτοκίνητο, όταν χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και όταν κυκλοφορούν στο δρόμο πεζή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.