Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Το καταφύγιο αδέσποτων ζώων άνοιξε τις πύλες του

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο φιλοζωικός σύλλογος ζητά τη στήριξη των πολιτών.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Πύργου αποφάσισε να πραγματοποιήσει ένα… πάρτι στο καταφύγιο κακοποιημένων και αδέσποτων ζώων στην Συντριάδα. Στόχος ήταν να γνωρίσει ο κόσμος από κοντά τις συνθήκες διαβίωσης των αδέσποτων στο καταφύγιο, να έρθει σε επαφή με τα σκυλιά που φιλοξενούνται εκεί και αν βρει κάποιο που επιζητά, να προσχωρήσει στην υιοθεσία του.

Το ilialive.gr βρέθηκε στη γιορτή και συνάντησε περίπου δέκα εθελοντές να δουλεύουν με φόρμες και γάντια, να καθαρίζουν, να ταΐζουν τα ζώα, να κάνουν εργασίες σκληρές για να μπορούν τα σκυλιά να ζουν σε συνθήκες ελεύθερης διαβίωσης και κυρίως με αξιοπρέπεια. Τετράποδα έπαιζαν και πλησίαζαν τους ανθρώπους για να τους κάνουν να παίξουν κι εκείνοι μαζί τους.

Η αντιπρόεδρος του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Πύργου, Μυρσίνη Σαλαμανή, μίλησε για το καταφύγιο κακοποιημένων και αδέσποτων ζώων στην Συντριάδα που λειτουργεί εκεί ένα περίπου χρόνο.

«Αυτή τη στιγμή φιλοξενούμε 165 σκυλάκια που έχουμε μαζέψει αδέσποτα από τους δρόμους του Πύργου και της ευρύτερης περιοχής ενώ όλο το διάστημα που δραστηριοποιούμαστε εδώ έχουμε ήδη δώσει για υιοθεσία με χαρτιά περίπου άλλα τόσα, αν και ο κόσμος ανεξήγητα φοβάται το συμβόλαιο υιοθεσίας, αλλιώς θα είχαμε δώσει περισσότερα.

Τα αδέσποτα είναι πάρα πολλά και επειδή δυστυχώς δεν έχουμε τη δυνατότητα να τα φιλοξενήσουμε όλα, όσα έχουμε εδώ τα περιμαζέψαμε είτε γιατί ήταν χτυπημένα από αυτοκίνητα ή κακοποιημένα, το κάθε σκυλί έχει την δική του κακή ιστορία εδώ, είτε γιατί ήταν άρρωστα και έπρεπε να τα κάνουμε καλά γιατί θα πέθαιναν αν τα εγκαταλείπαμε. Έχουμε όμως και κουταβάκια και τα βρήκαμε πεταμένα στα σκουπίδια από κάτι… “καλούς” ανθρώπους! Όλα τα σκυλιά που έχουμε στο καταφύγιο τα έχουμε περιθάλψει, είναι απολύτως καλά πλέον, είναι αποπαρασιτωμένα και καθαρά και τα θηλυκά όλα στειρωμένα.

Το καταφύγιό τους υπάρχει εδώ, αποκλειστικά γιατί περίπου δέκα εθελοντές που λατρεύουμε τα ζώα, δίνουμε καθημερινά τον καλύτερο εαυτό μας για να διατηρήσουμε ένα περιβάλλον καθαρό και φιλόξενο για τα αδέσποτα, για να τους δώσουμε τη στέγη και την αγάπη που τους έλειψε .Η ενασχόλησή μας εδώ έχει να κάνει με πάρα πολλά πράγματα. Καθαριότητα, τάϊσμα, περίθαλψη, φαρμακευτική αγωγή κ.ο.κ , τους δίνουμε όλα όσα χρειάζεται ένα ζώο για να έχει μια αξιοπρεπή διαβίωση και κυρίως αγάπη. Η αγάπη και η φροντίδα είναι αυτή που τους έχει λείψει».

Ωστόσο, η κ. Σαλαμανή επισημαίνει ότι ο Σύλλογος έχει τεράστιο έλλειμμα πόρων και τα έξοδα που έχουν αντιστοίχως είναι τεράστια. «Τα έσοδά μας προέρχονται αποκλειστικά από την οικονομική ενίσχυση εθελοντών. Βάζουμε πολλά λεφτά από την τσέπη μας όλοι, διοργανώνουμε μπαζάρ και μαζεύουμε χρήματα που δεν φτάνουν βεβαίως πουθενά, έχουμε ωστόσο συνδρομές από φιλόζωους από την Αγγλία και την Γαλλία.

Δυστυχώς πληρώνουμε πλέον και τον κτηνίατρο γιατί αρχικά ο δήμος Πύργου είχε κάνει μια σύμβαση με κτηνίατρο στον Πύργο και όταν έφτασε το κονδύλι τα 10.000 ευρώ, η πίστωση κόπηκε και ο συγκεκριμένος κτηνίατρος μόλις πριν λίγες μέρες πήρε τα μισά χρήματα από τα οφειλόμενα από το δήμο».
Τέλος η αντιπρόεδρος του Φιλοζωϊκού έκανε έκκληση στους πολίτες της τοπικής κοινωνίας να γίνουν εθελοντές στο Σύλλογο και να ανοίξουν την ψυχή τους και να υιοθετήσουν ένα σκυλάκι που ζητά αγάπη…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.