Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Washington Post: Οι αυτόχειρες θα αυξηθούν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αγγελιαφόρος του κακού γίνεται η εφημερίδα Washington Post που μίλησε με ψυχολόγους από την ομάδα «Κλίμακα» και προβλέπει ότι οι αυτοκτονίες στη χώρα μας θα αυξηθούν κι άλλο.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο τα τελευταία δύο χρόνια οι αυτόχειρες στη χώρα μας έχουν αυξηθεί και όπως λέει ο επικεφαλής της «Κλίμακας» Άρης Βιολατζής, οι άνδρες είναι 4 φορές περισσότεροι από τις γυναίκες που επιλέγουν το απονενοημένο…

Η «Κλίμακα» επισημαίνει, πως η έξαρση των αυτοκτονιών οφείλεται κατά κύριο λόγο στην οικονομική κρίση και τα μέτρα λιτότητας που έχει επιβάλλει η Τρόικα. Το 43% των συνολικών περιπτώσεων αφορούν άνεργους πολίτες που δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά τους προβλήματα. Οι περισσότερες αυτοκτονίες μάλιστα, είναι απαγχονισμοί, αυτοπυροβολισμοί, άλματα στο κενό και δηλητηριασμοί.

Ο κ.Βιολατζής επισημαίνει στην εφημερίδα ότι είναι απαραίτητη η κυβερνητική αρωγή προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο αλλά προβλέπει ότι δεν θα είναι εύκολο να αντιστραφεί το κλίμα άμεσα: «Για κάθε αυτοκτονία, έχουμε άλλες 30 απόπειρες, με αποτέλεσμα να δημιουργούμε μια ''τράπεζα'' ανθρώπων οι οποίοι θα μπορούσαν να αυτοκτονήσουν. Αυτό είναι ένα μακροπρόθεσμο πρόβλημα».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.