Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολυμβησης ΑμεΑ: Η επιτυχία του Αντώνη Τσαπατάκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα νέο μήνυμα επιτυχίας από τον κολυμβητή Αντώνη Τσαπατάκη μας προκάλεσε συγκίνηση και υπερηφάνεια. Δεν υπάρχουν εμπόδια στη θέληση και στην προσπάθεια λέει με το παράδειγμά του ο αθλητής Αντώνης. 

Μη διστάζετε λέει στα παιδιά της σειρά του (ΑΜΕΑ) να ξεκλειδώστε την πόρτα του αποκλεισμού, ελευθερωθείτε, ελάτε μαζί μας, ακολουθήστε μας στην κατάλληλη εκπαίδευση και υποστήριξη, να αποδείξετε τις ξεχωριστές σας ικανότητες. Λίγο χρόνο χρειάζεστε για να πετύχετε τον αυτοσεβασμό, την αυτοπεποίθηση, το θάρρος και θα μπορείτε να παίρνετε αποφάσεις και πρωτοβουλίες. Θα δώσετε χαρά στην οικογένειά σας μέσα από την αποκάλυψη των ξεχωριστών χαρισμάτων σας. Με τις πολλές επιτυχίες του δίδει και πάλι το μήνυμα ότι καμία σωματική ή διανοητική αναπηρία δεν μπορεί να κάμψει τη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος, όταν τροφοδοτείται με θάρρος, με πάθος και όταν η ψυχή χαίρεται την απόλαυση της άθλησης. Ο αθλητισμός είναι το φως που οδηγεί τα βήματα των παιδιών και τους χαρίζει την ισοτιμία και την κοινωνική ολοκλήρωση. Τους δίνει τη δυνατότητα ν' αναπτυχθούν σωματικά, διανοητικά, κοινωνικά και μοιράζονται αυτήν τη χαρά με τους γονείς, φίλους και υποστηρικτές. Κάθε επιτυχία τους χαρίζει αγάπη, θερμή αγκαλιά και γίνεται δύναμη και επιμονή. Οι προπονητές είναι τ αδέλφια τους. Είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται δίπλα τους, είναι άνθρωποι με έμπρακτη ευαισθησία. 
Βρίσκονται πάντα μέσα στις προσπάθειες και στους αγώνες τους, με κόπο και θυσία. Έχουν γνώσεις ιδιαίτερης εκπαίδευσης, διάθεση της θέλησης, δύναμη της φαντασίας και οδηγούνται με όρεξη στην ανθρώπινη προσέγγιση, γιατί ξέρουν ν' αγαπούν και αισθάνονται τη φρεσκάδα της βαθιάς πηγής της ζωής. 

Δουλεύουν ακούραστα και συχνά εθελοντικά. Αυτοί πρώτοι θα καμαρώσουν τους αθλητές, θα δακρύσουν από χαρά γιατί ξέρουν, αλλά περισσότερο έχουν μέσα τους το κύτταρο της ανθρωπιάς και στο μυαλό τους τον στόχο της προόδου και της επιτυχίας. Αγωνίζονται και χαίρονται τη νεανική συμμετοχή, την αθλητική υπεροχή και δύναμη και νιώθουν βαθιά στην ψυχή τους την επιτυχία καθ' ενός αθλητή που γίνεται χαρούμενος πρέσβης της ελπίδας και της αποδοχής. Με τις ειδικές γνώσεις που διαθέτουν, βοηθούν τους αθλητές να αναπτύξουν ικανότητες και να φθάσουν σε επιτεύγματα να διαλύσουν αρνητικές νοοτροπίες και στερεότυπα. Να στέκουν δίπλα στ' άλλα παιδιά χωρίς διαφορετικότητα, γιατί όλα τα παιδιά κάνουν τον κόσμο. Μετά δίδονται ευκαιρίες με τον αθλητισμό για ταξίδια και απόκτηση νέων εμπειριών από τις επισκέψεις τους σε τόπους ξένους, με διαφορετικούς πολιτισμούς και συνήθειες. Λαμβάνουν μέρος σε τοπικούς, περιφερειακούς ή εθνικούς αγώνες, όπως και διεθνείς (Special Olympics) και κερδίζουν επίσημη αναγνώριση. Ο αθλητισμός ανοίγει πόρτες και βοηθά τα άτομα με αναπηρία να ζήσουν πιο γεμάτη και πιο ανεξάρτητη ζωή. Επίσης επιδρά στη συμπεριφορά, στην υγεία, στην έρευνα σχετικά με τον τρόπο εκπαίδευσης αθλητών και προπονητών. Δίδει ιδιαίτερες πρακτικές που πρέπει να χρησιμοποιηθούν για αθλητικά προγράμματα προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες ανάγκες αυτών των παιδιών. Έτσι αναγνωρίζεται η ισοτιμία και η ολοκλήρωση. Θερμά συγχαρητήρια στον κολυμβητή Αντώνη Τσαπατάκη για τις προσπάθειες και τις συνεχείς διακρίσεις του. Μας έκανε και πάλι υπερήφανους και ως Σωματείο ΑΜΕΑ και ως Χανιώτες και ως Κρητικούς. Ευχαριστούμε που μας έδωσε την ευκαιρία να αποδείξουμε την αξία του αθλητισμού και να τιμήσουμε τους προπονητές που με τέχνη και αφοσίωση αγγίζουν τις καρδιές των αθλητών και κάνουν τη διαφορά με ξεχωριστά ταλέντα. 

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους, στον προπονητή κ. Κώστα Νικολαντωνάκη και στο Αθλητικό Σωματείο Ηρακλείου 'Μεγαλόνησος' που ανήκει ο αθλητής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.