Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Η λήψη βιταμίνης Β μειώνει την πιθανότητα εγκεφαλικού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έρευνα έδειξε μείωση της τάξης του 7%.

Μια πρόσφατη μελέτη από το πανεπιστήμιο Zhengzhou University, έδειξε ότι η λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης Β μπορεί να μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης εγκεφαλικού.

Σύμφωνα με τον ερευνητή Xu Yuming, τα αποτελέσματα των ερευνών που εξέταζαν την επίδραση της λήψης συμπληρωμάτων στη μείωση του κίνδυνου εμφάνισης εγκεφαλικού, ήταν αντικρουόμενα.

Η ανάλυση όμως δεδομένων από 14 διαφορετικές κλινικές μελέτες με 54.913 συμμετέχοντες έδωσε μία σειρά από ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Στις μελέτες γινόταν χορήγηση συμπληρωμάτων βιταμίνης Β και placebo ή μικροδόσεις βιταμίνης Β.

Όλοι οι συμμετέχοντες βρίσκονταν υπό παρακολούθηση για τουλάχιστον 6 μήνες. Υπήρξαν 2.471 περιπτώσεις εγκεφαλικών που σε όλες όμως υπήρχε μία θετική επίδραση από τη λήψη συμπληρωμάτων.

Συνολικά η λήψη βιταμίνης Β μείωσε κατά 7% τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού, χωρίς όμως να μειώνεται η σοβαρότητα του ή η πιθανότητα θνησιμότητας από αυτό.

Η επίδραση της βιταμίνης B στην εμφάνιση των εγκεφαλικών σχετίζεται με πολλούς παράγοντες και σε κάθε περίπτωση πριν ξεκινήσει η συστηματική πρόσληψή της θα πρέπει να υπάρχει η έγκριση του γιατρού, σύμφωνα με τον ερευνητή Xu Yuming.


Πηγή: http://diatrofi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.