Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Η Ξένια Καλογεροπούλου υποδέχεται τα παιδιά με ένα παραμύθι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το «Εργαστήρι Θεάτρου Πόρτα» ανοίγει τις πόρτες του.

Με μία έκπληξη για τους μικρούς της φίλους εγκαινιάζει τη νέα χρονιά στο Εργαστήρι Θεάτρου «Πόρτα», η Ξένια Καλογεροπούλου. Λίγο πριν το Εργαστήρι ανοίξει τις πόρτες του για να υποδεχτεί τα παιδιά στο νέο θεατρικό τους ταξίδι τη σχολική περίοδο 2013-2014, η ηθοποιός θα αφηγηθεί με τον δικό της μοναδικό τρόπο παραμύθια.

«Στις μέρες που ζούμε είναι εντυπωσιακό και ενθαρρυντικό να βλέπεις έναν χώρο, σαν το Εργαστήρι θεάτρου "Πόρτα", να λειτουργεί όλο και πιο δημιουργικά. Να καινοτομεί και να εμπνέει και να συγκεντρώνει κάθε χρόνο όλο και πιο πιστούς και ενθουσιώδεις μαθητές και δασκάλους» σημειώνει η κ. Καλογεροπούλου και προσθέτει πως ανυπομονεί να βρεθεί πάλι εκεί αυτό το φθινόπωρο για να συμμετάσχει και η ίδια στα καινούρια προγράμματα που σχεδιάζουν.

«Η αφετηρία μπορεί να είναι παραμύθι, ποίημα, θεατρική παράσταση, ταινία, μια φωτογραφία, ένα έργο ζωγραφικής, ένα μουσικό κομμάτι, ένα ιστορικό γεγονός, μία είδηση, ένα αντικείμενο, μία λέξη, ένα κομμάτι από κάποιο γράμμα που βρέθηκε σκισμένο ... Ο προορισμός είναι πάντα ίδιος: το παιδί να γνωρίσει και να καταλάβει τον εαυτό του και τον κόσμο που το περιβάλλει, ώστε να βρει τη δική του θέση μέσα σε αυτόν» σημειώνει με τη σειρά της η διευθύντρια του Εργαστηρίου, Πέγκυ Στεφανίδου-Τσιτσιρίκου.

Δέκα χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει φέτος το Εργαστήρι θεάτρου «Πόρτα» - Ξένια Καλογεροπούλου. Από τη σχολική χρονιά 2009-2010 το Εργαστήρι στεγάζεται σε έναν ολοκαίνουριο χώρο, που «βλέπει» στο πράσινο του Λυκαβηττού. Διαμορφωμένο από τον σκηνογράφο – αρχιτέκτονα Αντώνη Δαγκλίδη περιλαμβάνει δύο αυτόνομες αίθουσες διδασκαλίας, τη γραμματεία, τον χώρο της βιβλιοθήκης και έναν μικρό εσωτερικό κήπο. Φωτεινός και χαρούμενος, ο χώρος σχεδιάστηκε ώστε να εξυπηρετεί εργονομικά αλλά και ουσιαστικά κάθε τωρινή αλλά και μελλοντική λειτουργία του Εργαστηρίου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Απαραίτητη είναι η τηλεφωνική κράτηση (τηλ. 210 32.49.829), λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.