Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Μάθετε πόσα βακτήρια ζουν στην οδοντόβουρτσά μας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πώς θα κρατηθείτε σε φόρμα κάθε εποχή.

Από τα ηλιόλουστα νησιά στη χαοτική πόλη και από τις παραλίες στο σαλόνι σας. Όπως και να ‘χει, παρακάτω θα βρείτε τρόπους για να κρατιέστε σε φόρμα κάθε εποχή.

- Το συναίσθημα των διακοπών δεν είναι ανάγκη να τελειώσει με το που περάσετε την πόρτα της κεντρικής εισόδου του σπιτιού σας. Και οι υγιεινές διατροφικές συνήθειες που συνοδεύουν την περίοδο του καλοκαιριού μπορούν να συνεχιστούν και το φθινόπωρο.

Εξακολουθήστε λοιπόν να καταναλώνετε θρεπτικά φρούτα ως σνακ, μαγειρέψτε το αγαπημένο σας ψάρι με τον ίδιο τρόπο που το απολαμβάνατε στις διακοπές σας και δημιουργήστε πολύχρωμες σαλάτες που ταυτόχρονα θα τονώσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

- Σηκωθείτε από τους καναπέδες: Θυμηθείτε πως επιστροφή στην «παλιά ζωή» δεν συνεπάγεται και επιστροφή στον καναπέ, ούτε ατελείωτες ώρες μπροστά από την τηλεόραση και το Facebook. Αντί να απολαμβάνετε την εικονική πραγματικότητα, βρείτε τρόπους απόδρασης που όχι μόνο θα «εξουδετερώσουν» την πίεση, αλλά θα συμβάλλουν και στην κατανάλωση θερμίδων.

Ξεκινήστε μια δραστηριότητα που σας διασκεδάζει και σας ηρεμεί όπως χορός, yoga ή pilates και προσπαθήστε να αυξήσετε τη διάρκειά της από εβδομάδα σε εβδομάδα. Αν έχετε στο σπίτι σας όργανα γυμναστικής, «απαλλάξτε» τα από το ρόλο της κρεμάστρας και στοχεύστε στα 20-30 λεπτά μέτριας έντασης δραστηριότητα αμέσως μετά τη δουλειά.

- Κάθε εποχή έχει τη χάρη της: Συγκεκριμένα, το φθινόπωρο μας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσουμε ποικιλία φρούτων και λαχανικών, ιδιαίτερα πλούσια σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Σταφύλια, λάχανα, πράσα, αχλάδια, μήλα, μπρόκολα, σπανάκι, ακτινίδια. Όλα τα παραπάνω διατίθενται σε αφθονία και μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στο τραπέζι σας. Αυτοσχεδιάστε, δημιουργώντας πιάτα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας.

Απολαύστε τα λαχανικά ψητά στη σχάρα με σως από ελαιόλαδο-μπαλσάμικο-μέλι-μουστάρδα, φτιάξτε σαλάτες με αβοκάντο-μάνγκο-ξηρούς καρπούς και επιλέξτε φρουτένια επιδόρπια όπως μήλα ψητά στο φούρνο, σερβιρισμένα με κανέλα και λίγη ζάχαρη άχνη.


Πηγή: http://www.nutrimed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.