Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Ξάνθη: Νεκρή 100χρονη από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα έχασε τη ζωή της από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ξάνθη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thrakitoday.com, πρόκειται για μια 100χρόνη η οποία προσεβλήθη από τον ιό και σε συνδυασμό με το βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό της, αλλά και την ηλικία της, έχασε τη ζωή της.

Η θανούσα δεν φαίνεται να παρουσίασε προσβολή από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, ωστόσο τα σοβαρά συνυπάρχοντα προβλήματα υγείας της, σε συνδυασμό με την προσβολή της από τον ιό, είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατό της.

Πρόκειται για το τρίτο άτομο πανελλαδικά που χάνει τη ζωή του από τον ιό, με τις άλλες δυο περιπτώσεις να καταγράφονται στην Αττική, όπου θύματα ήταν ένας 80χρονος και ένας 83χρονος.

Μέχρι στιγμής στην Περιφέρεια ΑΜΘ έχουν επιβεβαιωθεί 19 κρούσματα του ιού, εκ των οποίων τα 12 στην Ξάνθη και τα 7 στην Καβάλα. Σε όλη τη χώρα τα κρούσματα μέχρι στιγμής ανέρχονται σε 57.

Όπως αναφέρει το thrakitoday.com, παρά τη δραματική εξάπλωση του ιού στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το γεγονός πως ήδη μια ανθρώπινη ζωή έχει χαθεί, η διοίκηση της Περιφέρειας συνεχίζει να ποιεί τη νήσσαν, χωρίς να προχωρά στην ενημέρωση - όπως άλλωστε οφείλει - των πολιτών για τα μέτρα ατομικής προστασίας, αλλά και τα συμπτώματα της νόσου, ώστε να μπορέσουν να προφυλαχθούν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.