Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Εκστρατεία ανακύκλωσης και στην 78η ΔΕΘ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα εγκαίνια του περιπτέρου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου.

Νέα εκστρατεία ενημέρωσης που περιλαμβάνει πρωτότυπες δράσεις για την ανακύκλωση και την καθαριότητα στην πόλη διοργανώνει στο πλαίσιο της 78ης ΔΕΘ, ο δήμος Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) και με σημείο αναφοράς ειδικό περίπτερο (δίπλα στον Πύργο ΟΤΕ κεντρική είσοδος ΔΕΘ από ΧΑΝΘ).

Τα εγκαίνια του περιπτέρου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στις 13.00 παρουσία του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη και του αντιδημάρχου Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Θανάση Παππά.

Στόχος των δράσεων που θα ξεκινήσουν από το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν έως και την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου είναι η ενημέρωση των πολιτών για τα σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη που επιτυγχάνονται με την ενεργή συμμετοχή τους στα προγράμματα ανακύκλωσης, παράλληλα με την παρουσίαση όλων των προγραμμάτων διαχείρισης απορριμμάτων στον δήμο Θεσσαλονίκης και των αποτελεσμάτων τους.

Στο ειδικό περίπτερο του δήμου Θεσσαλονίκης θα γίνεται η παρουσίαση όλου του θεματικού έργου με διανομή ενημερωτικού-πληροφοριακού υλικού, ενημέρωση των επισκεπτών για τα προγράμματα αλλά επίσης και χρήση οπτικοακουστικών μέσων όπου θα παρουσιάζονται σχετικά video για την ανακύκλωση. Ειδικότερα, διοργανώνονται ενημερωτικά παιχνίδια του «Λούνα Πάρκ της Ανακύκλωσης», ενώ μικροί και μεγάλοι δημότες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό παιχνίδι γνώσεων θα κερδίζουν συμβολικά δώρα. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές-προωθητικές ενέργειες για την ανακύκλωση συσκευασιών και γυαλιού, την ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών και την ορθή χρήση του μπλε κάδου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν:
• Σάββατο (Έναρξη) 07/09 από 16.00-22.00
• Κυριακή 08/09 από 10.00-22.00
• Δευτέρα 09 έως Παρασκευή 13/09 από 16.00 -22.00
• Σάββατο 14 και Κυριακή 15/9 από 10.00-22.00

Σημαντική και απαραίτητη χαρακτηρίζει ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, Θανάσης Παππάς την ενημέρωση των δημοτών και των επαγγελματιών για τα προγράμματα που αφορούν την ανακύκλωση αλλά και για το έργο του δήμου Θεσσαλονίκης που επιτελείται σχετικά με την καθαριότητα.

Επιπλέον προσθέτει: «ο ενημερωμένος πολίτης μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στη διατήρηση της καθαριότητας, την αποφυγή της ανεξέλεγκτης συσσώρευσης απορριμμάτων και την προστασία του αστικού περιβάλλοντος. Οι δράσεις αυτές, μαζί με τα υπόλοιπα προγράμματα που υλοποιούνται με την εκπαιδευτική κοινότητα, την Εκκλησία και φορείς της πόλης συμβάλλουν στη δημιουργία και τη διατήρηση της οικολογικής περιβαλλοντικής συνείδησης που είναι ένας από στόχους μας και σημαντικός παράγοντας για την υλοποίηση και την επιτυχία των προγραμμάτων μας».

Στο πλαίσιο των δράσεων της ενημερωτικής εκστρατείας που σηματοδοτεί η φετινή παρουσία του δήμου Θεσσαλονίκης στην 78η ΔΕΘ συμμετέχουν επίσης η εταιρεία Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. και δίκτυο συνεργατών.


Πηγή: http://www.thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.