Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Ενεργειακή αναβάθμιση και πρόσβαση ΑμεΑ σε σχολικά κτίρια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Πρώτος σε απορροφητικότητα και εντάξεις έργων ο δήμος Κομοτηνής στα Ολοκληρωμένα Αστικά Προγράμματα του ΕΣΠΑ.


Προϋπολογισμού 772.000 ευρώ είναι το έργο βελτίωσης υποδομών προσχολικής και σχολικής εκπαίδευσης στο δήμο Κομοτηνής, η σύμβαση του οποίου υπεγράφη μεταξύ του δημάρχου Γιώργου Πετρίδη και εκπροσώπου της αναδόχου κοινοπραξίας χθες το μεσημέρι. Η έκπτωση της τάξεως του 54% που πρόσφερε η κοινοπραξία Δ. Παπαδήμου – Δ. Μεταλλίδη – Ι. Βεζυργιαννίδη, επέφερε σημαντική εξοικονόμηση στον αρχικό προϋπολογισμό σε ένα έργο ιδιαιτέρως σημαντικό για τις σχολικές υποδομές του νομού μας.

ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το έργο αφορά σε εργασίες που θα γίνουν στον 1ο βρεφονηπιακό σταθμό, 4ο παιδικό σταθμό και 2ο λύκειο του δήμου μας. Πιο συγκεκριμένα αφορά κτιριακές βελτιώσεις στα διδακτήρια, των παραπάνω σχολικών υποδομών, οι οποίες όπως είπε ο Αθανάσιος Μπασιάκος, προϊστάμενος του τμήματος κτιριακών έργων του δήμου Κομοτηνής, «αφορούν την ενεργειακή βελτίωση των κτιρίων για εξοικονόμηση των καυσίμων». Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον κ. Μπασιάκο θα γίνουν, αντικαταστάσεις των υαλοπινάκων με ενεργειακούς στο 2ο λύκειο. Επίσης, διάφορες βελτιώσεις, δημιουργία χώρων υγιεινής προσβάσιμων από τα άτομα με αναπηρία, βάψιμο των τοίχων, κατασκευή ράμπας για την πρόσβαση των ΑμεΑ, ηλεκτρολογικές εργασίες σε κατεστραμμένους πίνακες, αντικατάσταση παλιών θερμαντικών σωμάτων και εγκατάσταση νέων. Επίσης, στον 4ο παιδικό σταθμό θα γίνει αντικατάσταση των σιδερένιων κιγκλιδωμάτων, αποξήλωση παλιάς μόνωσης το δώματος και κατασκευή νέας καθώς και άλλες εργασίες. Η γενική φιλοσοφία των εργασιών είναι η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίων και η επισκευή φθορών, σημείωσε ο κ. Μπασιάκος.

ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Η προετοιμασία της κοινοπραξίας που ανέλαβε το έργο έχει ήδη ξεκινήσει και τα κτίρια θα είναι έτοιμα τον Σεπτέμβριο, υποστήριξε ο εκπρόσωπος της αναδόχου Δημήτρης Παπαδήμος. «Αυτό που μπορώ να δεσμευτώ είναι ότι θα γίνει έγκαιρα και θα είναι τεχνικά άρτια το αποτέλεσμα», είπε ο κ. Παπαδήμος. Ο ίδιος πρόσθεσε πως «θα απασχοληθούν πάνω από πενήντα άτομα ανάλογα με τις εργασίες, γιατί απαιτούνται πολλές διαφορετικές. Από κουφώματα, αλουμίνια, καλοριφέρ, πυροσβεστικά μέχρι ηλεκτρολογικά και πολλά άλλα. Κατά περιόδους, εκτιμώ ότι θα περάσουν πάνω από εκατό άτομα. Ήδη μπορώ να πω ότι ξεκινήσαμε προεργασία, περιμέναμε την υπογραφή για να μπούμε κατευθείαν στις εργασίες», τόνισε ο κ. Παπαδήμος.

Το έργο να σημειωθεί πως χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, και συγκεκριμένα από τα Ολοκληρωμένα Αστικά Προγράμματα. Ο δήμος Κομοτηνής, όπως έκανε γνωστό ο Γιώργος Πετρίδης, είναι ο πρώτος δήμος σε όλη την Περιφέρεια Α. Μακεδονίας και Θράκης, σε απορροφητικότητα και εντάξεις έργων στο συγκεκριμένο μέτρο του ΕΣΠΑ. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι το έργο αναλαμβάνει μία τοπική κοινοπραξία σημείωσε ο δήμαρχος καθώς όπως είπε ενισχύεται και η τοπική αγορά. «Γιατί έχουμε να κάνουμε με δικούς μας ανθρώπους που απασχολούν δικό μας προσωπικό και εννοώ προσωπικό από την περιοχή μας.
Οπωσδήποτε τονώνεται για άλλη μια φορά πέρα από αυτό καθαυτό το θετικό αποτέλεσμα των έργων αυτών η αγορά της περιοχής μας. Μαζί με τις υπηρεσίες και τα στελέχη της ενδιάμεσης διαχειριστικής αρχής, δίνουμε έναν αγώνα, να αξιοποιήσουμε το ΕΣΠΑ όσο περισσότερο μπορούμε και να προλάβουμε τους χρόνους και τις προθεσμίες συμβασιοποίησης όλων εκείνων των έργων που έχουμε ωριμάσει και προχωρήσει τα τελευταία χρόνια», κατέληξε ο κ. Πετρίδης.

Να σημειωθεί πως οι εργασίες στους στις παραπάνω σχολικές υποδομές έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ προηγήθηκε η προετοιμασία από τα ειδικά συνεργεία.



Πηγή: http://www.xronos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.