Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Τακτοποίηση αυθαιρέτων με 50 ευρώ το μήνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τακτοποίηση των κτισμάτων τους ακόμα και με 50 ευρώ το μήνα και σε 102 δόσεις θα μπορούν να επιτύχουν οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων, βάσει του νέου νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος, ο οποίος ψηφίστηκε στη Βουλή.

Σε κτίρια με μεγάλες αυθαιρεσίες ή παντελώς παράνομα, ισχύει μόνο αναστολή από την κατεδάφιση για 30 χρόνια, αν και δίνεται η δυνατότητα να νομιμοποιηθούν στη συνέχεια υπό προύποθέσεις.

Οι διατάξεις του νομοσχεδίου περιλαμβάνουν πολλές ευκαιρίες για «νομιμοποίηση», προβλέπουν και εκπτώσεις στα πρόστιμα για τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων που είναι άνεργοι ή ανήκουν σε άλλες ευπαθείς ομάδες.

Οι εκπτώσεις ανέρχονται σε 85% για άτομα με ποσοστό 80% αναπηρίας και άνω, 80% για άτομα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω με ατομικό εισόδημα έως 18.000 ευρώ ή οικογενειακό έως 24.000 ευρώ, 80% για παλιννοστούντες ομογενείς και Έλληνες πολίτες μουσουλμάνους μονίμους κατοίκους Θράκης, 50% έκπτωση για τέκνα παλιννοστούντων, 70% έκπτωση για τρίτεκνους και μονογονεϊκές οικογένειες με ατομικό εισόδημα έως 25.000 ευρώ ή οικογενειακό εισόδημα έως 40.000 ευρώ και 30% έκπτωση για μακροχρόνια ανέργους.

Για τους πολύτεκνους, προβλέπεται έκπτωση 80% για την κύρια και 50% για τη δευτερεύουσα κατοικία.






Πηγή: http://www.enikos.gr/economy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.