Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Αμαρτωλές ιστορίες από το Δημόσιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εφοριακοί υπεράνω υποψίας εμπλέκονται σε απίστευτα περιστατικά.

Άκρως τρελές και απίστευτες ιστορίες αμαρτιών δημόσιων υπαλλήλων αποκαλύπτουν «Τα Νέα».

Μεταξύ αυτών είναι το παράδειγμα εφοριακού που επί τέσσερα χρόνια δεν είχε υποβάλλει φορολογική δήλωση και ξαφνικά τον Αύγουστο του 2010 τις έκανε όλες μαζί. Για όλες προέκυπτε ότι χρωστούσε μερικές εκατοντάδες ευρώ, τα οποία είχε εξοφλήσει μαζί με το πρόστιμο για το εκπρόθεσμο των δηλώσεων, ενώ το πειθαρχικό αδίκημα που του απαγγέλθηκε είχε να κάνει με «αναξιοπρεπή συμπεριφορά και ανάξια διαγωγή στην υπηρεσία».

Άλλος υπάλληλος συμπλήρωνε ψεύτικους αριθμούς πρωτοκόλλου στις βεβαιώσεις ηλεκτροδότησης ώστε ο φορολογούμενος να αποφύγει τα πρόστιμα που έπρεπε να πληρώσει ενώ χαρακτηριστικό είναι και το παράδειγμα υπαλλήλου που εξέδιδε εντάλματα όπου αναγράφονταν ποσά μεγαλύτερα αυτών που έπρεπε, ή παραποιούσε τα αναγραφόμενα ποσά στα εντάλματα και τα γραμμάτια, τσεπώνοντας τη διαφορά που προέκυπτε που έφθανε και τις 6.000 ευρώ ανά γραμμάτιο.

Επίσης, υπάλληλος νοσοκομείου χρέωνε εικονικές υπερωρίες, ενώ υπάλληλος του ΣΔΟΕ χρησιμοποιούσε το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο για προσωπικές του μετακινήσεις.

Επίσης, κατά τη διάρκεια των ελέγχων αποδείχτηκε ότι ο υπάλληλος παραποιούσε τα δελτία κίνησης των οχημάτων ώστε να καλύπτει τα ίχνη του. Ωστόσο, αυτό που προκάλεσε έκπληξη ήταν ότι ο ίδιος εφοριακός είχε υποβάλλει δηλώσεις φορολογουμένων με εικονικά στοιχεία. Το Πειθαρχικό Συμβούλιο έκρινε ομόφωνα ένοχο τον υπάλληλο και αποφάσισε την ποινή προσωρινής παύσης τριών μηνών με πλήρη στέρηση των αποδοχών για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Σημειώνεται ότι η ρύθμιση για την κατάργηση της δυνατότητας υποβολής ένστασης από τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης -όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών ο Δημήτρης Ρέππας- και το γεγονός ότι η ρύθμιση για τη συμμετοχή δικαστικών στα πειθαρχικά συμβούλια δεν εφαρμοζόταν, προκάλεσαν κενά στον έλεγχο των υποθέσεων για περίπου ένα χρόνο, από το Μάρτιο του 2012 έως το 2013, με ποινές – χάδια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.