Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Έλεγχοι σε όλο το δημόσιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν ωράρια και άδειες για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους μετά και τους ελέγχους των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης και τον εντοπισμό πολλών κοπανατζήδων.

Οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης βρήκαν μεταξύ άλλων, σε τέσσερα υπουργεία, δημοσίους υπαλλήλους φαντάσματα, οι οποίοι απουσίαζαν από την εργασίας τους αδικαιολόγητα αλλά και προϊσταμένους οι οποίοι δεν ελέγχουν αν τηρείται το ωράριο των υφισταμένων τους. Πρόκειται για τα υπουργεία Εσωτερικών, Πολιτισμού, Τουρισμού και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με τον ειδικό γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών Παρασκευά Νομικό, οι έλεγχοι επεκτείνονται προκειμένου -όπως είπε- «να διασφαλιστεί ότι η στοιχειώδης και θεμελιώδης υποχρέωση των υπαλλήλων να τηρούν τον χρόνο εργασίας τηρείται απαρέγκλιτα από όλους και σε όλες τις υπηρεσίες».

Πειθαρχικές διώξεις σε όσους δεν τηρούν το ωράριό τους

Πειθαρχικές διώξεις στους υπαλλήλους που απουσίαζαν πάνω από οκτώ ώρες το μήνα και μείωση των αποδοχών εκείνων που δεν συμπλήρωναν το ωράριο τους, ανάλογα με τον χρόνο απουσίας τους ανήγγειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως τόσο οι υπάλληλοι που απουσίαζαν πάνω από οκτώ ώρες τον μήνα, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της Έκθεσης του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), όσο και οι προϊστάμενοι που αμέλησαν να παρακολουθούν, ως όφειλαν, την τήρηση του χρόνου εργασίας των υφισταμένων τους, θα έλθουν αντιμέτωποι με τις πειθαρχικές διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος.

Παράλληλα, δόθηκε εντολή για μείωση των αποδοχών όλων όσων δεν συμπλήρωναν το ωράριο τους, ανάλογα με τον χρόνο απουσίας τους.

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε τη σχετική εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, μετά τη κοινοποίηση από το ΣΕΕΔΔ των τεσσάρων πρώτων εκθέσεων που αφορούν την τήρηση του ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι «η προκλητική αίσθηση χαλαρότητας που χαρακτήριζε μία μικρή μειοψηφία δημοσίων υπαλλήλων φροντίζουμε να σταματήσει, ξεκινώντας από το σπίτι μας» και ξεκαθάρισε ότι «η απόφαση αυτή έρχεται ουσιαστικά να επιβραβεύσει τη μεγάλη πλειοψηφία των συνεπών κι εργατικών υπαλλήλων, οι οποίοι προσπαθούν σε δύσκολες συνθήκες να επιτελέσουν με αίσθημα ευθύνης τα καθήκοντα τους απέναντι σε άλλους συναδέλφους τους που συστηματικά εξαπατούν τους ίδιους, την υπηρεσία και, εν τέλει, τους Έλληνες πολίτες, απουσιάζοντας αδικαιολόγητα και επί μακρόν από τα καθήκοντά τους. Δίνουμε ξεκάθαρα το μήνυμα στους συστηματικούς κοπανατζήδες ότι οι πρακτικές αυτές αποτελούν πλέον παρελθόν για το Δημόσιο. Σήμερα, έγινε μόνο η αρχή».

Μιχελάκης: Στο πειθαρχικό έξι υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών

Έξι υπαλλήλους υπηρεσιών του υπουργείου Εσωτερικών παραπέμπει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του υπουργείου, ο υπουργός Ι. Μιχελάκης για αδικαιολόγητη, μακρά απουσία από την εργασία τους και καλεί σε απολογία τρεις ακόμη υπαλλήλους για πειθαρχικές παραβάσεις του υπαλληλικού κώδικα.

Συγκεκριμένα στο υπουργείο Εσωτερικών σε απολογία καλείται υπάλληλος, η οποία αναφέρεται ότι απείχε αδικαιολόγητα από την εκτέλεση των καθηκόντων της για χρονικό διάστημα άνω των δύο ετών, από τον Ιανουάριο του 2011 έως τον Μάρτιο του 2013. Επιπλέον, αναφέρεται ότι η υπάλληλος, κατά το διάστημα της απουσίας της, διετέλεσε για ορισμένο χρόνο πρόεδρος σε δημοτικό ΝΠΔΔ, παρότι αυτό δεν επιτρέπεται για δημόσιο υπάλληλο.

Άλλος υπάλληλος στο ίδιο υπουργείο αναφέρεται ότι απείχε αδικαιολόγητα από την εκτέλεση των καθηκόντων του για διάστημα επτά μηνών, από τον Ιανουάριο του 2012 έως τον Ιούλιο του 2012 και δεν συμπλήρωσε τον προβλεπόμενο χρόνο εργασίας, λόγω μη τήρησης του ωραρίου, για διάστημα έξι μηνών, από τον Ιούνιο του 2011 έως τον Νοέμβριο του 2011.

Eντολή Μιχελάκη για προληπτικό έλεγχο τήρησης του ωραρίου των εργαζομένων στο ΥΠ.ΕΣ.

Eντολή για προληπτικό έλεγχο τήρησης του ωραρίου στο σύνολο των εργαζομένων όλων των υπηρεσιών του υπουργείου Εσωτερικών έδωσε ο αρμόδιος υπουργός, κ. Γιάννης Μιχελάκης, μετά την έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, καθώς η έκθεση βασίσθηκε σε τυχαίο δείγμα καρτών παρουσίας 68 υπαλλήλων μιας υπηρεσίας του υπουργείου.

Επόμενο στάδιο είναι ο έλεγχος των πτυχίων

Σύμφωνα με πληροφορίες οι έλεγχοι στους δημοσίους υπαλλήλους θα επεκταθούν και όπως αναφέρουν πηγές των υπουργείων Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, σύντομα θα ξεκινήσει έλεγχος των πτυχίων και τίτλων σπουδών όλων των εργαζομένων στο δημόσιο.


Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.