Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Ποια αυθαίρετα που χτίστηκαν μετά την 27η Ιουλίου 2011 νομιμοποιούνται

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Παράθυρο» για νομιμοποίηση σε νέες οικοδομές.

«Παράθυρο» για τη νομιμοποίηση μικρών αυθαιρεσιών στις νέες οικοδομές που χτίστηκαν μετά την 28.7.11, δηλαδή μετά την περίφημη «κόκκινη γραμμή», ανοίγει το νέο νομοσχέδιο.

Βασική προϋπόθεση για να προχωρήσει η νομιμοποίηση είναι να πρόκειται για υπερβάσεις δόμησης, κάλυψης και ύψους έως 20%, ενώ υπάρχει σειρά ακόμη προϋποθέσεων.

Ειδικότερα στο νόμο αναφέρεται ξεκάθαρα πως μπορούν να ενταχθούν στο νέο νόμο.

«Στις διατάξεις του παρόντος νόμου, υπάγονται υπερβάσεις δόμησης , κάλυψης και ύψους μέχρι ποσοστού 20% των επιτρεπομένων, κατασκευών, επί κτιρίου για το οποίο εκδόθηκε νόμιμη άδεια και οι εργασίες αποπεράτωσης ολοκληρώθηκαν στο σύνολό τους μετά την 28.07.2011, υπό την προϋπόθεση ότι εργασίες κατασκευής του φέροντος οργανισμού πραγματοποιήθηκαν προς της 28.07.2011 και η θεώρηση για την έναρξη των εργασιών, από την Αστυνομική Αρχή, έλαβε χώρα προ της 28.07.2011.

Κατά τον έλεγχο από την Υπηρεσία ∆όμησης για την ολοκλήρωση των εργασιών και τη σύνδεση του κτιρίου ή τμήματος αυτού μετά δίκτυα κοινής ωφέλειας, προσκομίζεται αντίγραφο της βεβαίωσης υπαγωγής και γίνεται έλεγχος και ταυτοποίηση των στοιχείων υπαγωγής. Σε κάθε περίπτωση η έναρξη των οικοδομικών εργασιών του φέροντος οργανισμού πριν την 28.07.2011 πιστοποιείται και αποδεικνύεται από σχετική αεροφωτογραφία» σημειώνεται στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.