Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Αυθαίρετα με 50 ευρώ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στα 50 ευρώ ορίζεται τελικά η ελάχιστη μηνιαία δόση για όσους υπαχθούν στη ρύθμιση αυθαιρέτων, με μέγιστη διάρκεια αποπληρωμής τους 102 μήνες.

Η καταγραφή δομημένου χώρου, η απόκτηση πολεοδομικών τίτλων και η δίκαιη εφαρμογή του περιβαλλοντικού ισοζυγίου αποτελούν τους 3 βασικούς στόχους, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης παρουσιάζοντας το σχέδιο νόμου "Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης - Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις".

Όπως προβλέπεται, μεταξύ άλλων, οι αυθαίρετες κατασκευές σε κτίρια που υφίστανται πριν το 1975, με αποκλειστική χρήση κατοικίας, εξαιρούνται οριστικά της κατεδάφισης με την καταβολή παραβόλου 500 ευρώ και χωρίς την καταβολή ενιαίου ειδικού προστίμου. Με την ισχύ του νόμου παύει να ισχύει ο Ν.4014 και όλοι οι ιδιοκτήτες υπάγονται στις νέες διατάξεις.

Τα αυθαίρετα διαχωρίζονται σε κατηγορίες, όσα έχουν μικροαυθαιρεσίες αλλά διαθέτουν οικοδομική άδεια, όσα έχουν μεσαίες αυθαιρεσίες, παραβίαση μέχρι 40% στην κάλυψη και τη δόμηση και μέχρι 20% στο ύψος. Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται και οι κλειστοί ημιυπαίθριοι, οι πιλοτές και τα υπόγεια που άλλαξαν χρήση και δεν υπάρχει καθόλου οικοδομική άδεια. Σε άλλη κατηγορία εντάσσονται τα κτίσματα με μεγαλύτερες παραβάσεις και δεν διαθέτουν οικοδομική άδεια.

Βάσει των ρυθμίσεων, προβλέπονται ειδικές ρυθμίσεις για τρεις γενιές αυθαιρέτων, βάσει της χρονολογίας που ανεγέρθηκαν.

Στις ειδικές ομάδες πληθυσμού για μειώσεις προστίμων εντάσσονται και οι μακροχρόνια άνεργοι, καταβάλλοντας το 70% του ενιαίου ειδικού προστίμου.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό το νομοθέτημα είναι ελκυστικό και η προθεσμία υπαγωγής στις διατάξεις λήγει με την πάροδο δεκαοχτώ μηνών.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.