Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

«Αν ο Τρέβορ ήταν λευκός δεν θα είχε συμβεί τίποτα»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Τρέισι Μάρτιν ανέφερε ότι η δολοφονία του γιου του είχε ρατσιστικά κίνητρα.

«Αν ο Τρέβορ ήταν λευκός δεν θα είχε συμβεί τίποτα» δήλωσε σήμερα μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι NBC ο Τρέισι Μάρτιν, ο πατέρας του 17χρονου μαύρου που σκοτώθηκε το 2012 στη Φλόριντα από τον Τζορτζ Ζίμερμαν, η αθώωση του οποίου από το δικαστήριο, την περασμένη εβδομάδα, έχει πυροδοτήσει έντονες διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ.

Πέντε ημέρες μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι γονείς του Τρέιβον Μάρτιν εμφανίστηκαν στην τηλεόραση για να εκφράσουν την απογοήτευσή τους. «Είμαστε ακόμη σοκαρισμένοι, δεν το πιστεύουμε», είπαν.

Ο 29χρονος Τζορτζ Ζίμερμαν αθωώθηκε από τους ενόρκους μετά από μια δικαστική διαδικασία διάρκειας πολλών εβδομάδων. Η κατηγορία που του βάρυνε ήταν ότι στις 26 Φεβρουαρίου 2012 στο Σάνφορντ της Φλόριντας σκότωσε τον 17χρονο άοπλο μαύρο ενώ περπατούσε στο δρόμο. Ο Ζίμερμαν, που ήταν εθελοντής φύλακας στη συνοικία του υποστήριζε ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα.

«Πιστεύω ότι αν ο Τρέιβον ήταν λευκός, τίποτα δεν θα είχε συμβεί. Προφανώς, η φυλή του έπαιξε κάποιο ρόλο», είπε ο πατέρας του ενώ η μητέρα του, Σιμπρίνα Φάλτον, υποστήριξε ότι το δικαστικό σύστημα «κατά κάποιο τρόπο πρόδωσε τον Τρέιβον».

Όταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο αν θέλει να στείλει ένα μήνυμα στις έξι γυναίκες ενόρκους –πέντε λευκές και μία λατινοαμερικάνικης καταγωγής– που αθώωσαν τον Ζίμερμαν, ο πατέρας απάντησε: «Δεν καταλαβαίνω πώς άφησαν ελεύθερο τον φονιά ενός άοπλου παιδιού. Ποια θα ήταν η απόφαση εάν επρόκειτο για το δικό τους παιδί; Θα ήθελα να μπουν στη θέση μου».

Αναφερόμενη στις διαδηλώσεις που οργανώνονται σε πολλές πόλεις τις τελευταίες ημέρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δικαστική απόφαση, η Φάλτον έκανε έκκληση για ηρεμία. «Πιστεύουμε ότι οι διαδηλώσεις πρέπει να είναι ειρηνικές. Δεν ζητάμε από τους ανθρώπους να μην διαδηλώνουν, αφού έχουν το δικαίωμα να ακουστούν. Θέλουμε μόνο να διασφαλίσουμε ότι οι κινητοποιήσεις θα είναι ειρηνικές, ότι κανείς δεν θα τραυματιστεί, ούτε θα συλληφθεί», είπε.

Το Σάββατο σε περίπου εκατό πόλεις θα οργανωθεί μια «Ημέρα του Τρέιβον Μάρτιν» με πρωτοβουλία διαφόρων θρησκευτικών ηγετών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.