Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Έδωσε την προκαταβολή αλλά αυτοκίνητο πουθενά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου.

Εξιχνιάσθηκε, μετά από πολύμηνη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Καρύστου, υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε, μέσω διαδικτύου, τον Αύγουστο του 2012, σε βάρος 45χρονου ημεδαπού, κατοίκου της Καρύστου στην Εύβοια.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί και συγκεκριμένα ένας 45χρονος άνδρας και μία 33χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 45χρονος παθών τον Αύγουστο του 2012 εντόπισε, μέσω διαδικτυακής ιστοσελίδας, αγγελία πώλησης αυτοκινήτου, στην οποία αναγραφόταν το ονοματεπώνυμο και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου του ιδιοκτήτη του.

Στη συνέχεια επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον φερόμενο ως ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου και πείστηκε, προκειμένου για την πραγματοποίηση της αγοραπωλησίας, να καταθέσει την 14-08-2012 σε τραπεζικό λογαριασμό, το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, ως προκαταβολή, για την αγορά του αυτοκινήτου, χωρίς όμως αυτή τελικά να ολοκληρωθεί.

Ο 45χρονος κατήγγειλε το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Καρύστου και μετά από διενέργεια συστηματικής αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι δράστης της σε βάρος του απάτης είναι ο 45χρονος ημεδαπός, με τον οποίο συνομίλησε τον περασμένο Αύγουστο, ενώ όπως διαπιστώθηκε ο τραπεζικός λογαριασμός, στον οποίο κατέβαλε τα χρήματα, ανήκε στην 33χρονη δράστιδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 45χρονος δράστης, προκειμένου να κερδίσει την εμπιστοσύνη του παθόντα και να τον πείσει να καταβάλει το χρηματικό ποσό, του συστήθηκε ψευδώς ως εν ενεργεία αστυνομικός, ο οποίος υπηρετούσε σε αστυνομική Υπηρεσία του Νομού Μαγνησίας.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Καρύστου, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.