Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

ΕΣΑμεΑ: Μηδενική συμμετοχή των ατόμων με διαβήτη τύπου ΙΙ σε ταινίες μέτρησης σακχάρου και λοιπά αναλώσιμα υλικά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανακοίνωση 28.06.13

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ φορέας μέλος της Ε.Σ.ΑμεΑ με σημερινό δελτίο τύπου ανακοίνωσε την νέα υπουργική απόφαση υπογεγραμμένη από τον τέως αναπληρωτή υπουργό υγείας κ. Μ. Σαλμά, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1561 τεύχος Β/21-6-2013, με το οποίο καθορίζεται για τους ασφαλισμένους που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ του ΕΟΠΥΥ μηδενική συμμετοχή στη χορήγηση ταινιών μέτρησης σακχάρου, σκαρφιστήρων κ.λπ.

Η ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ ,όπως αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου της η Ομοσπονδία, δίνει ανάσα σε χιλιάδες άτομα με διαβήτη τύπου 2, μεταξύ των οποίων είναι και οι ινσουλινοθεραπευόμενοι. Τονίζεται ότι οι πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη ειδικά στην περίοδο της οικονομικής κρίσης αδυνατούσαν να προμηθευτούν τα αναγκαία διαγνωστικά υλικά για τον έλεγχο του διαβήτη τους με ολέθριες συνέπειες για τη ζωή τους που οδηγούσε σε περαιτέρω οικονομική αιμορραγία και οικονομική επιβάρυνση τις δημοσιονομικές δαπάνες για την υγεία.

Η κατανόηση των αναγκών των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη από μέρους της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου υγείας είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει στη βελτίωση της ποιότητα ζωής των χρονίως πασχόντων, την καλή ρύθμιση του διαβήτη τους και μεσοπρόθεσμα στη μείωση των δημοσίων δαπανών που κατευθύνονται στις επιπλοκές του σακχαρώδη διαβήτη.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Ανακοίνωση σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 117 KB)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.