Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

ΕΣΑμεΑ: Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Επιχειρηματιών και Εργοδοτών για τη συμμετοχή στην Πράξη: «Πρόσβαση στον Τουρισμό – Ώθηση στην Εργασία: Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ανέργους/ες με αναπηρία στον τουριστικό κλάδο της Περιφέρειας Αττικής»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28.06.2013

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΡΟ-ΩΘΗΣΗ προσκαλεί τους/τις επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου, όπως δηλώσουν το ενδιαφέρον τους να μετάσχουν στην εν λόγω παρέμβαση με έναν ή και περισσότερους από τους ακόλουθους τρόπους:
√ Παρέχοντας καθοδήγηση και συμβουλευτική στους/στις ωφελούμενους/ες, με την ενεργό συμμετοχή τους στην υλοποίηση ενημερωτικών δράσεων (ημερίδες, συνέδρια, fora-συναντήσεις εργασίας).
√ Συμμετέχοντας στην προσπάθεια δικτύωσης των ωφελούμενων με τους παραγωγικούς φορείς μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα δημιουργηθεί προσεχώς, προσβλέποντας στην κατάλληλη σύζευξη των ωφελούμενων με τις επιχειρήσεις.
√ Παρέχοντας την ευκαιρία – δυνατότητα να διεξαχθούν εκπαιδευτικές – επιδεικτικές επισκέψεις των ωφελούμενων στους χώρους δραστηριοποίησής τους.
√ Δηλώνοντας το ενδιαφέρον τους να προβούν είτε στη δοκιμαστική εργασία ορισμένου χρόνου πολιτών με αναπηρία στην επιχείρηση που λειτουργούν είτε στη μελλοντική πρόσληψη πολιτών με αναπηρία είτε στη συνεργασία τους με τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις που θα συσταθούν από μέρος των ωφελούμενων της Πράξης.
Στην προκείμενη περίπτωση οι επιχειρηματίες/υφιστάμενες επιχειρήσεις δύνανται να είναι αποδέκτες:
√ Συμβουλευτικής υποστήριξης εφόσον προβούν στην απασχόληση ωφελούμενων είτε στη συνεργασία τους με τις υπό σύσταση κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις. Παράλληλα οι ωφελούμενοι/ες που θα τοποθετηθούν σε θέσεις εργασίας θα υποστηρίζονται εντός του εργασιακού χώρου ή έξω από αυτόν με τρόπο εξατομικευμένο για το συγκεκριμένο άτομο και τη συγκεκριμένη θέση.
√ Ανάδειξης της κοινωνικής ευαισθησίας και προβολής τους ως προς την έμπρακτη συμβολή τους στην προώθηση των στόχων της Πράξης.
√ Κινήτρων μέσω των ‘ανοικτών προγραμμάτων’ απασχόλησης που εστιάζονται στην υποστήριξη και την αύξηση των ευκαιριών για εργασία των πολιτών με αναπηρία.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 1676 KB)
Φόρμα σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 528 KB).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.