Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ: Καλή παρουσία ο Τσαπατάκης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ διεξήχθη το πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης ΑμεΑ, στο οποίο ο Χανιώτης κολυμβητής Αντώνης Τσαπατάκης τα πήγε αρκετά καλά, κατακτώντας τρία χρυσά μετάλλια. 

Οι αγώνες αυτοί αποτέλεσαν ένα καλό τεστ για τον 25χρονο κολυμβητή ο οποίος συνεχίζει την προετοιμασία του εν όψει της αναμενόμενης συμμετοχής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, το οποίο θα φιλοξενηθεί τον Αύγουστο (12-18) στο Μόντρεαλ του Καναδά. 

Όπως είναι γνωστό, ο Τσαπατάκης είναι μέλος της ομάδα ΑμεΑ του Ηρακλείου "Μεγαλόνησος" και προπονείται στα Χανιά υπό τις οδηγίες του Κώστα Νικολαντωνάκη. Οι χρόνοι που σημείωσε στο ΟΑΚΑ και στα τρία αγωνίσματα στα οποία πήρε μέρος (50μ πεταλούδα κατηγορίας S5, 100μ πρόσθιο κατηγορίας SB4, 200μ μικτή ατομική κατηγορίας SΜ5) κρίνονται πολύ καλοί, με δεδομένο μάλιστα το γεγονός ότι το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα έχει "φορτωμένο" προπονητικό πρόγραμμα. 

Γενικότερα, στο πρωτάθλημα (που διοργανώθηκε από την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες και αποτελούσε ένα από τα κριτήρια για τη συγκρότηση της ομάδας η οποία θα πάει στο Μόντρεαλ) συμμετείχαν περίπου 160 αθλητές και αθλήτριες από 30 συλλόγους της χώρας. Στους διήμερους αγώνες σημειώθηκαν πολλά πανελλήνια ρεκόρ και οι κολυμβητές-τριες έδειξαν έτοιμοι για το παγκόσμιο, η αποστολή για το οποίο αναμένεται ν' ανακοινωθεί στα τέλη της εβδομάδας.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΑμεΑ

Σε δηλώσεις του, ο Τσαπατάκης (που αγωνίστηκε πέρυσι στoυς Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και πήρε την 4η θέση), εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εμφάνιση που έκανε, τονίζοντας ότι οι χρόνοι που σημείωσε είναι ικανοποιητικοί, με δεδομένο ότι βρίσκεται σε περίοδο προετοιμασίας για τη συμμετοχή στο παγκόσμιο. Ακόμη, ευχαρίστησε το σωματείο και το προπονητή του, το "Healthy People" του διατροφολόγου-διαιτολόγου Αιμίλιου Τσεπέτη, το γυμναστήριο "Παλμός", τη φυσικοθεραπεύτρια Στέλλα Πετραντωνάκη, το κατάστημα αθλητικών ειδών "Aqua Fit" για τη στήριξη που προσφέρουν και στη φετινή του προσπάθεια, αλλά και τον Όμιλο "Υγεία", που είναι χορηγός της ομοσπονδίας και όλων των αθλητών-μελών της εθνικής ομάδας.

Από την πλευρά του, ο προπονητής, Κώστας Νικολαντωνάκης, δήλωσε: «Είμαι ευχαριστημένος από την παρουσία του Αντώνη στους πρώτους επίσημους αγώνες μετά τους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου. Είναι ακόμη "σφιγμένος" από τις προπονήσεις, αφού ο σχεδιασμός που έχουμε κάνει έχει βασικό στόχο το παγκόσμιο πρωτάθλημα, όμως και πάλι οι χρόνοι του στα τρία αγωνίσματα που κέρδισε ήταν καλοί και περιλαμβάνονται στην οκτάδα των μέχρι τώρα καλύτερων επιδόσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Συνεχίζουμε την προετοιμασία, περιμένοντας την ανακοίνωση της αποστολής για το παγκόσμιο και την επισημοποίηση της συμμετοχής του στην πολύ σπουδαία αυτή διοργάνωση».

* ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΡΕΚΟΡ Ο Γ. ΠΕΤΡΑΚΗΣ: Στο πρωτάθλημα πήρε μέρος και ο Αρίωνας Χανίων, με τον νεαρό αθλητή του, Γιώργο Πετράκη, να επιτυγχάνει πανελλήνιο ρεκόρ στα 100μ ύπτιο κατηγορίας S11, με χρόνο 2.41.25. Περισσότερα για την παρουσία του Χανιώτικου σωματείου σ' επόμενο φύλλο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.