Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Απολύσεις θα ζητήσει η τρόικα από τον Κ. Μητσοτάκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν αναγνωρίζουν περίοδο χάριτος στη νέα ηγεσία του υπουργείου.

Απρόθυμη να δεχτεί καθυστερήσεις στις προγραμματισμένες αποχωρήσεις προσωπικού του δημόσιου τομέα εμφανίζεται η τρόικα, ενώ τα στελέχη των ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ δεν αναγνωρίζουν περίοδο χάριτος στην νέα ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Όπως διαφαίνεται ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα στη συνάντησή του με τους κ.κ. Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματθίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) υπό μεγάλη πίεση για την επίτευξη των στόχων για 25.372 αποχωρήσεις από το Δημόσιο το 2013 και άλλες 24.654 αποχωρήσεις το 2014.

Η τρόικα θεωρεί πως αν και το κυβερνητικό σχέδιο είναι να επιτευχθούν με εθελοντικό τρόπο οι μεσοπρόθεσμοι στόχοι για τη μείωση του προσωπικού, ωστόσο αυτοί οι στόχοι δεν θα είναι αξιόπιστοι αν δεν υπάρξουν κάποιες περιορισμένες υποχρεωτικές απολύσεις. Θεωρεί δε πως οι υποχρεωτικές απολύσεις παρέχουν χώρο για να προσληφθούν νέοι και πιο εξειδικευμένοι και προσωπικό που θα έχει κίνητρα να εργαστεί.

Σημειώνεται πως βάσει του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016:

-Στους ΟΤΑ α΄ βαθμού (πλην των εποπτευόμενων Νομικών Προσώπων) δεν θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις τακτικού προσωπικού για όλα τα έτη της περιόδου 2013-2016.

-Στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, για τα έτη 2013 και 2014, δεν θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις διοικητικού προσωπικού, ενώ για το διδακτικό προσωπικό ο λόγος προσλήψεων-αποχωρήσεων θα διαμορφωθεί στο 1:10.
-Στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, για τα έτη 2013 και 2014 δεν θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις ένστολου προσωπικού.

-Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για τα έτη 2013 και 2014, προβλέφθηκε μείωση των προσλήψεων κατά 30% σε σχέση με αυτές του έτους 2012, ήτοι 819 άτομα.

-Στο Υπουργείο Οικονομικών προβλέπεται η πρόσληψη 200 εφοριακών εντός του 2013.

-Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προβλέπεται η αποφοίτηση 162 Δικαστών από την Εθνική Σχολή Δικαστών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.