Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Η 18η σύνοδος της Βουλής των Εφήβων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από την Παρασκευή 28 Ιουνίου, έως και την Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013 θα διεξαχθεί η 18η Σύνοδος του εκπαιδευτικού προγράμματος "Βουλή των Εφήβων".

Στους σταθερούς στόχους της πρωτοβουλίας της Βουλής των Ελλήνων βρίσκονται η μύηση των νέων στους κοινοβουλευτικούς θεσμούς και η καλλιέργεια των δημοκρατικών αξιών της σύγχρονης κοινωνίας, όπως είναι το ενδιαφέρον για τα κοινά, αλλά και η συμβολή του καθενός στη διαμόρφωσή τους, ο υπεύθυνος και τεκμηριωμένος διάλογος, η συνεργασία, η αλληλοκατανόηση.

Κατά το σχολικό έτος 2012-2013 εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το πρόγραμμα της Βουλής των Εφήβων και συμμετείχαν στην προκαταρκτική διαδικασία 10.242 μαθητές από τη Β΄ τάξη όλων των τύπων Λυκείου της χώρας (ενιαία, ημερήσια, εσπερινά, δημόσια, ιδιωτικά, ειδικά), Τ.Ε.Ε./ΕΠΑΛ Α΄ Κύκλου του ΥΠ.Ε.Π.Θ. και του Ο.Α.Ε.Δ., καθώς και των αντίστοιχων Λυκείων και Τεχνικών Σχολών της Κύπρου και ελληνικών σχολείων του εξωτερικού.

Στο σύνολο των 300 εφήβων βουλευτών που επελέγησαν, οι 260 είναι από την Ελλάδα, οι 20 από την Κύπρο και οι 20 από την ομογένεια.

Το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιουνίου, οι έφηβοι βουλευτές θα συνεδριάσουν σε Επιτροπές αντίστοιχες θεματικά των Διαρκών Επιτροπών της Βουλής των Ελλήνων και θα συμμετάσχουν σε προγραμματισμένες πολιτιστικές δραστηριότητες.

Τέλος, τη Δευτέρα 1 Ιουλίου στις 10.00 το πρωί, θα συγκληθεί η Ολομέλεια της Βουλής των Εφήβων.

Την ευθύνη και την επιμέλεια της διεξαγωγής του εκπαιδευτικού προγράμματος Βουλή των Εφήβων, καθώς και τη φιλοξενία των συμμετεχόντων σε αυτό έχει το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

Στη διοργάνωση του προγράμματος συνεργάζονται τα Υπουργεία Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας καθώς και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.