Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Τροποποιείται η Σύμβαση Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το Πρωτόκολλο 15 υπέγραψαν 20 χώρες-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Είκοσι χώρες-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, υπέγραψαν σήμερα το Πρωτόκολλο 15 του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με το οποίο τροποποιείται προς το καλύτερο η Σύμβαση Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Θεμελιωδών Ελευθεριών.

Είκοσι από τις 47 ευρωπαϊκές χώρες που είναι μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης υπέγραψαν σήμερα, κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής, το Πρωτόκολλο 15, με το οποίο τροποποιείται προς το καλύτερο η Σύμβαση Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Θεμελωδών Ελευθεριών.

Ανάμεσα στις χώρες που δεν το υπέγραψαν ακόμη είναι η Ελλάδα και η Τουρκία. Το εν λόγω Πρωτόκολλο, που θα πρέπει να υπογραφεί και από τις 47 χώρες-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης για να μπορέσει να τεθεί σε ισχύ, αφορά τις μεταρρυθμίσεις που αποφασίσθηκαν να γίνουν στην νομολογία του ΕΔΑΔ, προκειμένου να επιτευχθεί, τόσον η αποσυμφόρηση του από το πλήθος των μη παραδεκτών προσφυγών που το έχουν κατακλύσει όσον και η αποδοτικότερη λειτουργία του.

Με το Πρωτόκολλο εισάγεται στο προοίμιο της Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ρητή αναφορά στην αρχή της επικουρικότητας μεταξύ των 47 κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης στον τομέα προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενώ, ανάμεσα στις άλλες αλλαγές που προβλέπει, περιλαμβάνεται και η μείωση του χρόνου υποβολής προσφυγής στο Δικαστήριο, στους τέσσερις από έξη μήνες που ήταν μέχρι σήμερα, μετά την εξάντληση των ένδικων μεσων στην πατρίδα των ενδιαφερομένων.

Το Πρωτόκολλο 15, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπεγράφη κατά την τελετή σήμερα από την Αρμενία, Ανδόρα, Κύπρο, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σαν Μαρίνο, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο ενώ αύριο θα υπογραφεί και από την Αυστρία και την Σουηδία.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.