Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Οι έμποροι ζητούν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το φορολογικό, το ζήτημα της ρευστότητας και το θέμα του ωραρίου θέτει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου στο τραπέζι των συζητήσεων με την κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό και ζητά συνάντηση των κοινωνικών εταίρων με τον Πρωθυπουργό, παρουσία των αρμόδιων υπουργών.

Ειδικότερα:

-Για τη φορολογία η ΕΣΕΕ επισημαίνει ότι οι μικρομεσαίοι έμποροι είναι αποφασισμένοι να συνδράμουν στην πάταξη της φοροδιαφυγής, στο βαθμό όμως που η επιβαλλόμενη φορολογία κινείται σε κοινωνικά ανεκτά επίπεδα και δεν οδηγεί στην υπερφορολόγηση. «Για την επίλυση του φορολογικού ζητήματος απαιτείται η Κυβέρνηση να αντιληφθεί την κοινωνία ως σύμμαχο και όχι ως εχθρό» τονίζει.

-Για το πρόβλημα της ρευστότητας ζητά να τεθεί επί τάπητος η επανεκκίνηση της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και να πάψουν οι έμποροι να είναι «εντός» κατασχέσεων και «εκτός» ρυθμίσεων δανείων.

-Και για το θέμα των 52 Κυριακών του υπουργείου Ανάπτυξης σημειώνει ότι δεν θα ρίξει την Κυβέρνηση, αλλά σίγουρα θα ρίξει τον αδύναμο τζίρο των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων και προτείνει τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων καθημερινές και Κυριακές σε τουριστικές και παραθεριστικές περιοχές, σε λιμενικές ζώνες και μαρίνες καθώς και στο εμπορικό τρίγωνο της Πρωτεύουσας.

«Μετά τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, η διοίκηση της ΕΣΕΕ ελπίζει και στον ανασχηματισμό των θεσμικών σχέσεων των κυβερνητικών με τους κοινωνικούς εταίρους» καταλήγει η Συνομοσπονδία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.