Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Επτά στους δέκα Αμερικανούς δυστυχούν στη δουλειά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η αφοσίωση, η συμμετοχή και ο ρόλος των μάνατζερ.

Μόνο το 30% των Αμερικανών νιώθει να εμπνέεται από τη δουλειά του ενώ η πλειονότητα των εργαζομένων- επτά στους δέκα- δεν φτάνουν το σύνολο των δυνατοτήτων τους στην εργασία τους, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ.

Η έκθεση «The 2013 State of the American Workplace Report» εκτιμά πως η απώλεια ενδιαφέροντος και η δυσαρέσκεια στο χώρο εργασίας δεν επηρεάζει μόνο τις επιδόσεις της εκάστοτε επιχείρησης αλλά κοστίζει στο αμερικανικό κράτος από 450 έως 550 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

Η έρευνα έγινε μέσω ερωτηματολογίου που εστάλη στους 100 εκατομμύρια εργαζόμενους Αμερικανούς που έχουν πλήρη απασχόληση.

Εκείνοι που δήλωσαν πως αφοσιώνονται στη δουλειά τους είπαν πως την αντιμετωπίζουν με πάθος και νιώθουν «δεμένοι» με την εταιρεία στην οποία εργάζονται. Εκείνοι που δήλωσαν πως δεν εμπλέκονται ενεργά στη δουλειά τους, παρότι αφιερώνουν χρόνο και προσπάθεια στη δουλειά τους, δήλωσαν πως δεν έχουν ενέργεια ή πάθος σ’ αυτό που κάνουν.
Στην κατηγορία αυτή εμπίπτει το 52% των ερωτηθέντων.

Υπάρχει κι ένα 18% που νιώθει αποστροφή για τη δουλειά του, επισημαίνει το δίκτυο CBS. Όχι απλώς δυσφορεί στο χώρο εργασίας αλλά εκδηλώνει τη δυσαρέσκειά του υπονομεύοντας και τη δουλειά που κάνουν οι συνάδελφοι της πρώτης κατηγορίας.

Η έκθεση επισημαίνει επίσης πως οι εταιρείες που προσλαμβάνουν εργαζομένους έχουν τέσσερις φορές πιο ευχαριστημένους υπαλλήλους σε σχέση με τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε διαδικασία απολύσεων.

Σύμφωνα με την έκθεση οι δημοφιλείς και συχνά δαπανηρές τακτικές για την ενίσχυση της αίσθησης της ομάδας, όπως τραπέζια πινγκ πονγκ στους χώρους εργασίας ή η παροχή γεύματος, δεν βοηθούν ιδιαίτερα. Η έρευνα επισημαίνει πως η διάθεση που επικρατεί σε ένα χώρο εργασίας ξεκινά από «ψηλά»: αν οι μάνατζερ που επικεντρώνονται στους υφιστάμενούς τους έχουν μια δυνατή συμπεριφορά, εκτιμά η μελέτη, ο αριθμός των Αμερικανών εργαζομένων που έχουν δυνατές επιδόσεις μπορεί ακόμα και να διπλασιαστεί.

«Αυτό είναι κάτι που πιθανώς δεν θα διδαχτεί ποτέ σε σχολές Οικονομικών και Διοίκησης. Η μόνη και μεγαλύτερη απόφαση που λαμβάνεις στη δουλειά σου- πιο σημαντική από όλες τις υπόλοιπες- είναι ποιον θα τοποθετήσεις στη θέση του μάνατζερ», δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του ΔΣ της Gallup, Jim Clifton.

Η εργασία από το σπίτι μπορεί επίσης να ενισχύσει τις επιδόσεις μιας εταιρείας. Η έκθεση επισημαίνει πως, κατά μέσο όρο, εκείνοι που δούλευαν από το σπίτι εργάζονταν συνολικά 46 ώρες την εβδομάδα ενώ οι εργαζόμενοι από το χώρο εργασίας 42.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.