Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Σεμινάρια πρώτων βοηθειών σε ζώα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ παρέχει πολύτιμες πληροφορίες σε μέλη ΜΚΟ.

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών σε τραυματισμένα ή άρρωστα άγρια ζώα διοργανώνει αύριο η Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου με στόχο να παρέχει πολύτιμες, για τη ζωή των ζώων, πληροφορίες σε μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που ασχολούνται με την περίθαλψή τους.

«Απευθυνόμαστε κυρίως σε περιβαλλοντικές ΜΚΟ προκειμένου να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος όταν εντοπίζεται ένα τραυματισμένο ζώο» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αναπληρώτρια καθηγήτρια χειρουργικής ιατρικής εξωτικών και άγριων ζώων της Κτηνιατρικής, Αναστασία Κομνηνού η οποία είναι και υπεύθυνη της ομάδας περίθαλψης άγριων ζώων της Κτηνιατρικής.

Πρόκειται για μια ομάδα που απαρτίζεται από εθελοντές φοιτητές και μέλη ΔΕΠ και δρα από το 1995 στο χώρο των κλινικών της κτηνιατρικής σχολής με σκοπό τη δωρεάν περίθαλψη και αποθεραπεία ειδών της άγρια πανίδας. Τα άγρια ζώα που περιθάλπονται από όλη την Ελλάδα, φέρουν τραυματισμούς οφειλόμενους σε ανθρώπινες δραστηριότητες και μόλις είναι ικανά, απελευθερώνονται πίσω στο φυσικό τους περιβάλλον.

«Πρόσφατα μάλιστα, μας κάλεσαν από ένα εστιατόριο που λειτουργεί μέσα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης για να περιθάλψουμε μια χελώνα καρέτα- καρέτα που πάλευε να βγει έξω», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κομνηνού προσθέτοντας ότι πολλές φορές, χελώνες ακόμα και φώκιες εντοπίζονται στον Θερμαϊκό κόλπο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.