Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Η Google ενισχύεται στην Αφρική

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο γίγαντας της πληροφορικής η εταιρεία Google, αναπτύσσει ασύρματο σύστημα internet στη νοτιοανατολική Ασία και την υποσαχάρια Αφρική, για να παρέχει πρόσβαση στο διαδίκτυο σε περίπου ένα 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

Το δημοσίευμα ανέφερε ότι η μεγάλη εταιρεία λογισμικού στο διαδίκτυο, θα συνεργαστεί με τοπικές εταιρείες επικοινωνιών, για την ανάπτυξη των ασύρματων δικτύων έξω από τις μεγάλες πόλεις όπου ήδη είναι διαθέσιμο ενσύρματο δίκτυο.

Η κίνηση αυτή θα βοηθήσει την Google να αποκτήσει νέους πελάτες για τη διαφήμισή της, και επίσης θα ενισχύσει την ανάπτυξη φθηνών τηλεφώνων Android που θα συνδεθούν στο ασύρματο δίκτυο.

Η εταιρεία έχει ήδη κάνει δοκιμές στην Κένυα και τη Νότια Αφρική και είναι σε συνομιλίες με διάφορες κυβερνήσεις για να εξασφαλίσει την άδεια να χρησιμοποιήσει τηλεοπτικές εκπομπές φάσματος, ώστε να έχει μεγαλύτερη απόσταση σημάτων.

Η πρόσβαση στο διαδίκτυο θεωρείται κλειδί για την ενίσχυση των φτωχών πληθυσμών της ευρύτερης περιοχής της υποσαχαρίας Αφρικής και της νοτιοανατολικής Ασίας. Σήμερα σύμφωνα με υπολογισμούς 2,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι από τα συνολικά 7 δισεκατομμύρια στον κόσμο έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.