Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

ΕΣΑμεΑ: Νέα κοινωνική ομηρία για τα άτομα με αναπηρία;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 01.05.2013

Έκδηλη ανησυχία επικρατεί για άλλη μια φορά στο χώρο της αναπηρίας μετά και την επιστολή που απέστειλε στο υπουργείο Εργασίας η Πανελλαδική Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών, με την οποία επισημαίνει την τετράμηνη καθυστέρηση υπογραφής συμφωνητικών του έτους 2013 για την δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ ή τη μείωση κατά 50% του εισιτηρίου τους, δηλώνοντας ότι σε περίπτωση περαιτέρω καθυστέρησης μετά και την 15η Μαΐου 2013 θα ζητούν την καταβολή ολόκληρου του εισιτηρίου από τους κατόχους δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα άτομα με αναπηρία έρχονται αντιμέτωπα με την πολύμηνη καθυστέρηση των συγκεκριμένων συμφωνητικών μεταξύ υπουργείου και αυτοκινητιστών, γεγονός το οποίο συνήθως οδηγεί σε άρνηση των αυτοκινητιστών να δεχτούν τα δελτία μετακίνησής δωρεάν ή στο ήμισυ του αντιτίμου του εισιτηρίου των ατόμων με αναπηρία.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητάει να επισπευσθούν οι διαδικασίες υπογραφής των συγκεκριμένων συμφωνητικών που αφορούν στο έτος 2013, καθώς και την κατανόηση των αυτοκινητιστών, για να μην υπάρξουν περαιτέρω προστριβές και κοινωνικές εντάσεις. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει τα άτομα με αναπηρία να ζήσουν μια ιδιότυπη κοινωνική ομηρία.

Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 91 KB)
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 122 KB)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.