Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Σχεδόν 10.000 οι "ύποπτες" συντάξεις αιτία θανάτου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνολικά 9.371 «ύποπτες» περιπτώσεις (ποσοστό 8% επί του συνόλου) προέκυψαν από τις διασταυρώσεις των μητρώων συνταξιούχων αιτία θανάτου (χήροι/χήρες, άγαμες θυγατέρες, ανήλικα τέκνα) που ανήκουν στο Δημόσιο, οι οποίες είχαν ξεκινήσει από το υπουργείο Εσωτερικών.

Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ Χρήστος Χάλαρης, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του υπο­υργείου Εσωτερικών Στρατής Μαραγκός και ο γενικός διευθυντής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους Χρήστος Ντούσκας.

Σημειώνεται ότι το σύνολο των διασταυρώσεων αφορά σε 499.803 συντάξεις αιτία θανάτου, εκ των οποίων οι 265.692 χορηγούνται από το ΙΚΑ, οι 119.823 από το Δημόσιο και 114.288 συντάξεις από τον ΟΑΕΕ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, η διαδικασία της διασταύρωσης των μητρώων του υπουργείου Εσωτερικών με το μητρώο του Ταμείου Δημοσίου παρήγαγε ένα «ύποπτο δείγμα» που αφορά σε 9.371 συνταξιούχους (ποσοστό 8% επί του συνόλου). Το δείγμα αυτό παραδόθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η αξιολόγησή του με αυτοπρόσωπους ελέγχους από την αρμόδια διεύθυνση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και να ληφθούν οι δέουσες νομικά ενέργειες.

Εκκρεμεί, όπως επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας, η τελευταία απογραφή των συνταξιούχων αιτία θανάτου του ΙΚΑ, η οποία και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαΐου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.