Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Στον «αέρα το πρόγραμμα» Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2013 στο Μάριμπορ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι πόροι.

Το πρόγραμμα «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας» στο Μάριμπορ της Σλοβενίας διακόπηκε προσωρινά, καθώς δεν υπάρχουν πόροι για την υλοποίηση των δράσεων που έχουν προγραμματιστεί, σύμφωνα με την εφημερίδα «Βέτσερ».
Ο νέος δήμαρχος της πόλης, που φέρει για το 2013 τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας, Αντρέι Φίστραβετς έχει ήδη σταματήσει κάποιες δράσεις, καθώς παραμένει ασαφές το οικονομικό πλάνο για το πρόγραμμα.
«Όλες οι δράσεις του σχεδίου Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας έχουν παγώσει μέχρι νεότερης ειδοποίησης» αναφέρεται σε δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «Βέτσερ» του Μάριμπορ.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, αντί για τους πόρους ύψους 1,25 εκατ. ευρώ που είχαν προβλεφθεί για την υλοποίηση του προγράμματος, έχουν διασφαλιστεί μόνον 300.000 ευρώ.

Οι δημοτικές αρχές επιρρίπτουν ευθύνες για τα οικονομικά προβλήματα στον κακό σχεδιασμό το 2012 για ένα υπερμεγέθες γραφείο Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας και στην αποσύνδεσή του από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και την υπαγωγή του απευθείας στον αντιδήμαρχο Αστρίντ Μπαχ.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, επιπλέον, το γραφείο ανέλαβε λάθος ρόλο στο σχέδιο, καθώς επεδίωκε να οργανώνει δράσεις και να αναλαμβάνει παραγωγές αντί να παράσχει υποστηρικτικό περιβάλλον σε οργανισμούς και άλλους φορείς που οργανώνουν εκδηλώσεις, εκτιμούν οι δημοτικές αρχές, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Ο δήμος του Μάριμπορ επίσημα επιβεβαίωσε, με ανακοίνωση Τύπου, ότι το πρόγραμμα «παγώνει» προσωρινά, όμως με στόχο να αποτιμήσει την οικονομική κατάσταση.

«Θα προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε τους πόρους με συμπληρωματικό προϋπολογισμό, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι αναγκαίο να υιοθετηθεί προσέγγιση με βάση τις οικονομικές δυνατότητες σε περίοδο κρίσης και σε σχέση τις άλλες προτεραιότητες της πόλης» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Το Μάριμπορ, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σλοβενίας, μετά την παράδοση των «σκήπτρων» της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2012 παρέλαβε φέτος τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας από την Μπράγκα της Πορτογαλίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.