Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Καταγγελία: Ελεγκτές του ΟΑΣΑ χτύπησαν ΑμεΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την καταγγελία ότι άτομο με ειδικές ανάγκες έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από ελεγκτές του ΟΑΣΑ μέσα σε λεωφορείο κάνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητώντας την άμεση διερεύνηση του θέματος και την απόδοση πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών.

Περιγράφοντας το περιστατικό η ανακοίνωσηαναφέρει:

"Η είδηση έγινε γνωστή μέσω ιστοσελίδας. Τo συμβάν, εις βάρος πάσχοντα από εγκεφαλίτιδα, φέρεται να συνέβη, το βράδυ της Τρίτης στο λεωφορείο Β9 που εκτελεί το δρομολόγιο Χαλκοκονδύλη - Ν. Κηφισιά.

Ελεγκτές του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας που εισήλθαν στο λεωφορείο από τη στάση Αγίου Μελετίου, ζήτησαν από τους επιβάτες να επιδείξουν τα εισιτήρια τους.

Όπως είναι γνωστό τα ΑμεΑ απαλλάσσονται από την αγορά εισιτηρίου και για το λόγο αυτό ο πολίτης δήλωσε ότι είναι άτομο με αναπηρία και δεν προσκόμισε εισιτήριο.

Να σημειώσουμε ότι πάσχει από εγκεφαλίτιδα και η πάθηση του μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτή από τον καθένα.

Όπως καταγγέλθηκε, όταν προσπάθησε να κατέβει από το λεωφορείο, τον εμπόδισαν οι ελεγκτές και όταν επέμεινε να φύγει του μίλησαν χυδαία και του άσκησαν σωματική βία (χαστούκι και κλωτσιές).

Στο βίντεο που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, φαίνονται ξεκάθαρα τα σημάδια στα ρούχα του από τις κλωτσιές.

Ο πολίτης κατέφυγε στα γραφεία του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, από όπου κλήθηκε το ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις, διότι αισθανόταν αδιαθεσία".

"Το συμβάν αποτελεί όνειδος για κάθε πολιτισμένη κοινωνία (...) οι υπαίτιοι του ξυλοδαρμού ΑμεΑ, αλλά και οποιουδήποτε πολίτη, δεν είναι δυνατόν να έχουν θέση στον ΟΑΣΑ" αναφέρει η ανακοίνωση.

"Οποιαδήποτε συγκάλυψη του θέματος ή επανάληψη παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον, είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνη και χαρακτηριστική μίας κοινωνίας που διολισθαίνει σε επικίνδυνες ατραπούς. Μια κοινωνία βίας, έλλειψης σεβασμού, ανομίας και τραμπουκισμού στους πλέον ευάλωτους" τονίζουν.

Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το "Δεν πληρώνω"





Πηγή: http://www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.